|
Recept na Bílková poleva na perníčky
Recept na Bílková poleva na perníčky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Bílková poleva na perníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 bílek, 10 velmi mírně navršených lžic moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička bramborového škrobu (např. Solamyl).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bílková poleva na perníčky
Recept na Bílková poleva na perníčky: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí až bílek zhoustne. Pak do toho prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máte větší bílek, přidejte cukr, pokud je to příliš husté, přidejte citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat. Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníte tak, když sáček postavíte do vyšší nádoby a pohodlně naplníte. Pokud chcete polevu barvit, kápněte barvu do sáčku s polevou, uzavřete a rukou promněte. Zdobení začněte tím, že si u sáčku odstřihnete ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujete větší plochy, nejdříve si nakreslete obrys, nechte trochu zaschnout a pak vyplňte střed. Pokud polevu nespotřebujete, nechte jí v sáčku, dejte jí zpátky do té vyšší nádoby a uschovejte v chladnu.
Poznámka k receptu na Bílková poleva na perníčky: Perníky nezdobíme hned po upečení, je potřeba je nechat do druhého dne "vydýchat." S polevou se velmi dobře pracuje a práci s ní zvládnou i začátečníci. Zdobení perníčků není ani moje silná stránka, ale samostatný recept na polevu jsem tady nenašla. Zdroj: Chuťovka (příloha Ženy a život 11/2014)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bílková poleva na perníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 06.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 bílek, 10 velmi mírně navršených lžic moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička bramborového škrobu (např. Solamyl)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bílková poleva na perníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bílková poleva na perníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bílková poleva na perníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|