|
Recept na Bigos od Agnieszky
Recept na Bigos od Agnieszky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Bigos od Agnieszky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g mäsa ( bravčové, hovädzie, jahňacie, prípadne divina ), 3 nožičky jemne pikantnej klobásy, 100 g prerastanej údenej slaniny, 800 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 500 g hlávkovej bielej kapusty ( zelí ), 4 paradajky, 2 cibule, 1 lyžica masti, 10 zrniek nového korenia, 2 lyžice sladkej mletej červenej papriky, 1 lyžica pálivej mletej papriky ( alebo podľa chuti ), soľ, 2 dl hovädzieho vývaru ( nie bujón ), 2 dl bieleho suchého vína ( môže byť aj červené suché, podľa chuti ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bigos od Agnieszky
Recept na Bigos od Agnieszky: Rúru predhrejeme na 200°C. Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme. Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do rúry a necháme slaninu opražiť ( asi 5 min ). Pekáč vyberieme a vložíme doň na kocky nerezané všetko mäso, premiešame a dáme do rúry, kým sa nezatiahne nahnedo. Pekáč opäť vyberieme a k mäsu pridáme na rezance narezanú kapustu, kyslú kapustu, na kocky narezané paradajky a na kolieska narezanú klobásu. Posypeme paprikou, osolíme, pridáme rozdrvené nové korenie. Premiešame. Prilejeme víno a vývar, zakryjeme a vložíme do rúry. Dusíme v rúre pri teplote 170-180°C 2 hod. Počas pečenia neodkrývame ani nemiešame, len v polovici pečenia, teda po 1 hod zľahka pokrm raz premiešame. Bigos vyberieme z rúry a odložíme do chladu. Na druhý deň jedlo opäť v rúre zohrejeme a podávame s chlebom.
Poznámka k receptu na Bigos od Agnieszky: Našla som tu recepty na bigos 3, ale ani jeden sa nerobí v rúre, ako sa robí u nás na východe. Šarišská kuchyňa má veľa jedál z poľskej, ukrajinskej aj maďarskej kuchyne, darmo, máme to do všetkých troch štátov blízučko. U nás sa bigos pripravuje vždy v rúre, aj v oblastiach Poľska, ktoré sú pri našich hraniciach, sa robí v rúre. Tak nejaká zmena :)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bigos od Agnieszky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 15.03.2014
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 800 g mäsa ( bravčové, hovädzie, jahňacie, prípadne divina ), 3 nožičky jemne pikantnej klobásy, 100 g prerastanej údenej slaniny, 800 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 500 g hlávkovej bielej kapusty ( zelí ), 4 paradajky, 2 cibule, 1 lyžica masti, 10 zrniek nového korenia, 2 lyžice sladkej mletej červenej papriky, 1 lyžica pálivej mletej papriky ( alebo podľa chuti ), soľ, 2 dl hovädzieho vývaru ( nie bujón ), 2 dl bieleho suchého vína ( môže byť aj červené suché, podľa chuti )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bigos od agnieszky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bigos od Agnieszky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bigos od Agnieszky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|