|
Recept na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice
Recept na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
650 g rozkvetlých květů i s menšími stonky(cca 130ks květu) 40 g kyseliny citronové(2balíčky po 20g od dr.Oetker) 3 l převařené vody 3 dobře očištěné citrony nakrájené na plátky na cukerný roztok budeme potřebovat 6 kg cukru krupice 2 l vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice
Recept na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice: Do většího, hlubšího a nejlépe nerezového hrnce dáme převařit 3l vody. Přidáme kyselinu citronovou a necháme vychladit. Do chladné vody s kyselinou přidáme květy, které proložíme plátky citronu. Hrnec zakryjeme utěrkou a dáme na chladnější místo odpočinout na 48hodin. Je dobré vše v hrnci alespoň 2krát za den promíchat. Po 2dnech rozvaříme ve 2l vody cukr. Vaříme za stálého promíchávání, aby se nám velké množství cukru nepřichytávalo ke dnu. Poté necháme zchladnout. Hustý cedník vyložíme utěrkou, nebo plátýnkem a vyluhované květy s citronem důkladně vyždímáme. Takto získanou bezovou šťávu smícháme s chladným cukerným roztokem. Promícháme a naplníme do vhodných, dobře umytých lahví. Uzavřeme a skladujeme ve tmě. Bezový sirup konzumujeme naředěný chladnou obyčejnou, nebo minerální vodou. Je taktéž lahodný, když dáme do 200ml sklenky/hrnku cca 50cl sirupu, přidáme plátek citronu, plátek čerstvého zázvoru a zalijeme horkou převařenou vodou.
Poznámka k receptu na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice: Neředěný sirup se dá při nachlazení a nemocných průduškách užívat 5x za den jednu polévkovou lžíci. Také se v malém kastrůlku dá silným varem zredukovat potřebné množství nenaředěného sirupu na konzistenci medu a buď ho použít při nachlazení, nebo jako chuťovku na polití palačinek. Vyzkoušela jsem již hodně druhů bezinkových sirupů, ale vrátila jsem se ke svému receptu, který nám moc chutná. Když se použije opravdu velké množství květů a když se podaří nasbírat v období, kdy je plný pylu, pak chutná opravdu moc dobře. Každý rok dělávám 2, až 3várky a pokaždé pochybí. Sklenice se sirupem mám uloženy v panelákovém střešním bytě v komoře i 9měsíců a nikdy se sirup nezkazil. Někdy se stane, že se ve sklenici na dně udělá slabý, nažloutlý kal. Ale to je od pylu a stačí před použitím sklenku obrátit vzhůru dnem a protřepat. Do podobných přidávám další recepty. Odkaz na kyselinu citronovouhttp://www.oetker.cz/cz-cs/nase-produkty/zavarovan...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 24.07.2014
- Počet porcí: sirupu je 7,5 litru,používá se naředěný vodou
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 650 g rozkvetlých květů i s menšími stonky(cca 130ks květu) 40 g kyseliny citronové(2balíčky po 20g od dr.Oetker) 3 l převařené vody 3 dobře očištěné citrony nakrájené na plátky na cukerný roztok budeme potřebovat 6 kg cukru krupice 2 l vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|