|
Recept na Beskydská amoleta
Recept na Beskydská amoleta je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Beskydská amoleta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vařené brambory, podušené čerstvé houby nebo sterilované ve vlastní šťávě, taky můžou být mražené, vejce - na porci 2 ks, domácí klobása nebo uzené maso, sádlo nebo olej, tvrdý strouhaný sýr, cibule, sůl, mletý pepř, pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Beskydská amoleta
Recept na Beskydská amoleta: Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme, pak dáme podušené houby, podle potřeby osolíme, zamícháme a zalijeme rozšlehanými vejci se špetkou soli, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. Přikryjeme pokličkou a zvolna upečeme. Buď v troubě, já dělám na sporáku. Dá se taky udělat amoleta bez brambor a ty podat vařené jako přílohu. Houby jsem použila sterilované, recept je tady http://www.toprecepty.cz/recept/2514-houby-ve-vlastni-stave/ Vše si přidáme odhadem dle vlastního uvážení.
Poznámka k receptu na Beskydská amoleta: Je opravdu skvělá.Dělávám ji když doma zbydou vařené brambory a říkám jí"Zbytková omeleta".Vrazím do ní vše co najdu v lednici a vzniká tak spousta variací.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Beskydská amoleta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 24.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Vařené brambory, podušené čerstvé houby nebo sterilované ve vlastní šťávě, taky můžou být mražené, vejce - na porci 2 ks, domácí klobása nebo uzené maso, sádlo nebo olej, tvrdý strouhaný sýr, cibule, sůl, mletý pepř, pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na beskydská amoleta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Beskydská amoleta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Beskydská amoleta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|