|
Recept na Berounské sýrové podkovy
Recept na Berounské sýrové podkovy je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Berounské sýrové podkovy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hl. mouky 150g chlebové tmavé mouky 250ml mléka 1 vejce 100g čerstvého smetanového sýra 3PL rozpuštěného sádla lžička soli 1/2 kostky droždí trochu cukru vejce na potření strouhaný čedar (eidam, ementál, uzený sýr...dle chuti) na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Berounské sýrové podkovy
Recept na Berounské sýrové podkovy: Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, tuk a sýr a nakonec kvásek z mléka, cukru a droždí. (Pokud použijeme DP, dáváme suroviny v pořadí tekuté-sypké, droždí s cukrem zcela navrch). těsto řádně promísíme a necháme v teple kynout cca 1 hodinu. Poté ho rozdělíme na 8 kousků, každý vyválíme do válečku asi 30cm dlouhého a tvarujeme podkovy. Na plechu je potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě ( horkovzduch na 180°C) dozlatova.
Poznámka k receptu na Berounské sýrové podkovy: Když jsem v 80tých letech studovala v Berouně, kupovali jsme si tam podobné pečivo, kterému tam říkali "housky". Nebyly sice sypané sýrem, jen solené, ale byly moc dobré a hlavně, díky své velikosti,pěkně zasytily :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Berounské sýrové podkovy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ...
- Datum vložení: 01.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500g hl. mouky 150g chlebové tmavé mouky 250ml mléka 1 vejce 100g čerstvého smetanového sýra 3PL rozpuštěného sádla lžička soli 1/2 kostky droždí trochu cukru vejce na potření strouhaný čedar (eidam, ementál, uzený sýr...dle chuti) na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na berounské sýrové podkovy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Berounské sýrové podkovy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Berounské sýrové podkovy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|