|
Recept na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce
Recept na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g kuřecích řízků 2 lžíce olivového oleje střední mrkev červená cibule 2 hrsti brusinek ( sušených ) feferonku čerstvou (lze použít i drcené chilli papričky) půlku malého čerstvého ananasu 200-300 g (v nouzi lze použít i kompotovaný) 6-8 cm zázvoru 2 lžičky kari 3 lžíce rajského protlaku nebo pasírovaných rajčat 250 ml kuřecího vývaru ( dala jsem gelové vajíčko ) malá plechovka kokosového mléka o objemu 165ml 250ml smetany na vaření 12%.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce
Recept na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce: Na pánvi, nelépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme)a zarestujeme, až nám maso zbělá. Potom do pánve přihodíme na hranolky nakrájenou mrkev , chvilku restujeme a přidáme bujon, necháme mírně projít varem cca 10 minut. Promícháme, přidáme protlak, brusinky (nebo rozinky), ananas překrájený na přibližnou velikost masa, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, feferonku bez semínek (nebo drcené chilli papričky) a kari. Po asi 5 minutách přilejeme kokosové mléko a smetanu. Doladíme chutě, můžeme v této fázi přisolit. Za mírného probublávání necháme tekutinu mírně zredukovat, asi tak 10 minut.
Poznámka k receptu na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce: Tento recept jsem si nedávno našla na Seznamu - ProŽeny.cz "Souboj receptů", upravila k obrazu svému. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného. Jako příloha je vhodná rýže, určitě by se hodil i kuskus, my jsme zvolili rýžové nudle.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 18.03.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1000g kuřecích řízků 2 lžíce olivového oleje střední mrkev červená cibule 2 hrsti brusinek ( sušených ) feferonku čerstvou (lze použít i drcené chilli papričky) půlku malého čerstvého ananasu 200-300 g (v nouzi lze použít i kompotovaný) 6-8 cm zázvoru 2 lžičky kari 3 lžíce rajského protlaku nebo pasírovaných rajčat 250 ml kuřecího vývaru ( dala jsem gelové vajíčko ) malá plechovka kokosového mléka o objemu 165ml 250ml smetany na vaření 12%
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|