|
Recept na Benátské risi e bisi
Recept na Benátské risi e bisi je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Benátské risi e bisi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g kulatozrnné rýže na italské risotto 2 l jemného masového vývaru 300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného) 1 malá cibule 1-2 stroužky česneku 60 g panchetty nebo sušené šunky 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 80 g strouhaného parmazánu, případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal) 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky čerstvě mletý pepř případně trochu mořské soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Benátské risi e bisi
Recept na Benátské risi e bisi: Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme horký. Cibuli a parmskou šunku nakrájíme na velmi drobné kostky, česnek nasekáme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a šunku a chvilku restujeme. Přidáme nasekaný česnek a ve chvíli, kdy se rozvoní, přisypeme suchou rýži. Smažíme dále, až se zrnka rýže obalí tukem a lehce zprůsvitní. Přilijeme dvě sběračky vývaru, aby byla rýže ponořená. Stále promícháváme a jakmile se tekutina začíná odpařovat, opět dolijeme dvě sběračky vývaru. Proces opakujeme 15 minut a poté přidáme blanšírovaný hrášek. Pokračujeme v míchání a postupném přilévání vývaru až do doby, kdy je rýže uvařená na skus a konzistence pokrmu krémová (5-10 minut). Hotové odstavíme a vmícháme studené máslo a nastrouhaný sýr. Na závěr přidáme petrželku a dochutíme pepřem a solí podle chuti. Při podávání můžeme sypat hoblinkami použitého sýra.
Poznámka k receptu na Benátské risi e bisi: Je možné, že trochu vývaru zbyde, ale je vždy lepší ho mít víc, než potom dolévat horkou vodu. Zbylý vývar můžeme využít i při následném ohřívání pokrmu. Omlouvám se za kategorii receptu (samozřejmě vím, že panchetta a masový vývar nesplňují podmínky bezmasého pokrmu), ale nenašla jsem žádnou jinou příhodnou. Pokud kohokoli cokoli napadne, ráda to změním.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Benátské risi e bisi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 30.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 350 g kulatozrnné rýže na italské risotto 2 l jemného masového vývaru 300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného) 1 malá cibule 1-2 stroužky česneku 60 g panchetty nebo sušené šunky 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 80 g strouhaného parmazánu, případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal) 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky čerstvě mletý pepř případně trochu mořské soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na benátské risi e bisi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Benátské risi e bisi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Benátské risi e bisi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|