RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha, recepty Beef Stroganov podle Vodoucha, Beef, Stroganov, podle, Vodoucha


Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha

Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Beef Stroganov podle Vodoucha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g svíčkové ( vysokého roštěnce apod. ) 4 šalotky nebo 2 cibule 100 g žampionů 4 kyselé okurky 250 ml zakysané smetany 50 ml koňaku nebo vodky ( v nouzi i kvalitní rum ) 1 lžíci pikantní hořčice ( dijonská nebo hrubozrnná ) 1 lžíci posekaných kaparů 2 lžíce konzervovaných posekaných rajčat nebo rajčatového pyré 2 lžíce olivového oleje 50 g másla lžíce cukru sůl a mletý pepř podle potřeby bobkový list.

Beef Stroganov podle Vodoucha
Zvětšit obrázek

Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha

Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha:
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a přidáme na delší nudličky pokrájené maso. To necháme před samotnou přípravou odpočívat hodinu při pokojové teplotě. Restujem na prudkém ohni a volíme dostatečně velkou pánev, aby ta která nudle :-))) měla svoje místo. Jinak bychom nerestovali, alóbrž dusili, a to opravdu nechceme. Maso osolíme a opepříme. Kdo umí, prohazuje v pánvi. Kdo ne, jako já, vezme do ruky vařečku. Tento proces trvá asi 10 - 15 minut. Záleží na tom, jak moc posvátná kráva či býk, byli. Když máme masko měkké, vlijeme do pánve alkohol, trochu pánev nahneme na stranu k plameni ( u elektrických vařičů to půjde asi špatně, to si nejsem jistá :-)))) ), a jenom se modlíme, ať nemusíme volat 156 :-))) Klíííd, za minutku je po požáru, a zbude jen krásná vůně. Nyní maso děravou lžící vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Nejlépe do tepla. Cibule a očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo osminky... na velikosti záleží. Vhodíme do pánve na výpek od masa. Krátce orestujeme, přidáme cukr a necháme jemně zkaramelizovat.Dále přidáme hořčici, rajčatové pyré a půl kelímku smetany. Promícháme, přidáme maso, překrájemé kapary, na větší kousky pokrájené okurky a bobkový list. Opět promícháme, můžeme podlít trochou vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme ještě chvilku. Podle chuti dosolíme. Než úplně odstavíme z ohně, přidáme zbytek smetany a krátce provaříme. Podáváme s rýží, těstovinou nebo opékaným bramborem. My jsme měli tarhoňu.

Poznámka k receptu na Beef Stroganov podle Vodoucha:
Vím, že receptů na Stroganov je tu dost. Úplně stejný jsem nenašla. Tento mě moc chutnal, proto jsem si dovolila recept přidat. Třeba se někdo inspiruje a pochutná si též. Jak je již z názvu patrno, recept jsem "obšlehla" od I. Vodochodského a mírně upravila. P.S. jen ještě malou poznámku si dovolím: pokud budete podle tohoto receptu vařit, hodí se trochu zainvestovat a nešetřit na kvalitním mase. Přece je to jen minutková úprava, takže bych volila pravou svíčkovou nebo kvalitní roštěnec :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Beef Stroganov podle Vodoucha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 03.01.2013
  • Počet porcí: minimálně 2 :-)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 400 g svíčkové ( vysokého roštěnce apod. ) 4 šalotky nebo 2 cibule 100 g žampionů 4 kyselé okurky 250 ml zakysané smetany 50 ml koňaku nebo vodky ( v nouzi i kvalitní rum ) 1 lžíci pikantní hořčice ( dijonská nebo hrubozrnná ) 1 lžíci posekaných kaparů 2 lžíce konzervovaných posekaných rajčat nebo rajčatového pyré 2 lžíce olivového oleje 50 g másla lžíce cukru sůl a mletý pepř podle potřeby bobkový list
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na beef stroganov podle vodoucha, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Beef Stroganov podle Vodoucha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Beef Stroganov podle Vodoucha

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist