|
Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha
Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Beef Stroganov podle Vodoucha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g svíčkové ( vysokého roštěnce apod. ) 4 šalotky nebo 2 cibule 100 g žampionů 4 kyselé okurky 250 ml zakysané smetany 50 ml koňaku nebo vodky ( v nouzi i kvalitní rum ) 1 lžíci pikantní hořčice ( dijonská nebo hrubozrnná ) 1 lžíci posekaných kaparů 2 lžíce konzervovaných posekaných rajčat nebo rajčatového pyré 2 lžíce olivového oleje 50 g másla lžíce cukru sůl a mletý pepř podle potřeby bobkový list.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha
Recept na Beef Stroganov podle Vodoucha: Na pánvi rozpálíme olej s máslem a přidáme na delší nudličky pokrájené maso. To necháme před samotnou přípravou odpočívat hodinu při pokojové teplotě. Restujem na prudkém ohni a volíme dostatečně velkou pánev, aby ta která nudle :-))) měla svoje místo. Jinak bychom nerestovali, alóbrž dusili, a to opravdu nechceme. Maso osolíme a opepříme. Kdo umí, prohazuje v pánvi. Kdo ne, jako já, vezme do ruky vařečku. Tento proces trvá asi 10 - 15 minut. Záleží na tom, jak moc posvátná kráva či býk, byli. Když máme masko měkké, vlijeme do pánve alkohol, trochu pánev nahneme na stranu k plameni ( u elektrických vařičů to půjde asi špatně, to si nejsem jistá :-)))) ), a jenom se modlíme, ať nemusíme volat 156 :-))) Klíííd, za minutku je po požáru, a zbude jen krásná vůně. Nyní maso děravou lžící vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Nejlépe do tepla. Cibule a očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo osminky... na velikosti záleží. Vhodíme do pánve na výpek od masa. Krátce orestujeme, přidáme cukr a necháme jemně zkaramelizovat.Dále přidáme hořčici, rajčatové pyré a půl kelímku smetany. Promícháme, přidáme maso, překrájemé kapary, na větší kousky pokrájené okurky a bobkový list. Opět promícháme, můžeme podlít trochou vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme ještě chvilku. Podle chuti dosolíme. Než úplně odstavíme z ohně, přidáme zbytek smetany a krátce provaříme. Podáváme s rýží, těstovinou nebo opékaným bramborem. My jsme měli tarhoňu.
Poznámka k receptu na Beef Stroganov podle Vodoucha: Vím, že receptů na Stroganov je tu dost. Úplně stejný jsem nenašla. Tento mě moc chutnal, proto jsem si dovolila recept přidat. Třeba se někdo inspiruje a pochutná si též. Jak je již z názvu patrno, recept jsem "obšlehla" od I. Vodochodského a mírně upravila. P.S. jen ještě malou poznámku si dovolím: pokud budete podle tohoto receptu vařit, hodí se trochu zainvestovat a nešetřit na kvalitním mase. Přece je to jen minutková úprava, takže bych volila pravou svíčkovou nebo kvalitní roštěnec :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Beef Stroganov podle Vodoucha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 03.01.2013
- Počet porcí: minimálně 2 :-)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 400 g svíčkové ( vysokého roštěnce apod. ) 4 šalotky nebo 2 cibule 100 g žampionů 4 kyselé okurky 250 ml zakysané smetany 50 ml koňaku nebo vodky ( v nouzi i kvalitní rum ) 1 lžíci pikantní hořčice ( dijonská nebo hrubozrnná ) 1 lžíci posekaných kaparů 2 lžíce konzervovaných posekaných rajčat nebo rajčatového pyré 2 lžíce olivového oleje 50 g másla lžíce cukru sůl a mletý pepř podle potřeby bobkový list
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na beef stroganov podle vodoucha,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Beef Stroganov podle Vodoucha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Beef Stroganov podle Vodoucha
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|