|
Recept na Bedla červenající na smetaně
Recept na Bedla červenající na smetaně je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Bedla červenající na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1kg bedla červenající(pouze hlavičky max. 3cm), 2l vody, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octu, 20 kuliček nového koření, 20 celých pepřů, 10 bobkových listů, větvička tymiánu a svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer) - 100g gazdovské nebo farmářské slaniny, menší cibule, stroužek česneku, mletý bílý pepř, muškátový ořech, sůl, 600-800ml polotučného mléka, 200g 12% smetany, 2 tavené sýry Smetanito, 1 žloutek, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl dle potřeby, lžíce oleje - těstoviny Creste di gallo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bedla červenající na smetaně
Recept na Bedla červenající na smetaně: Do vařící vody se všemi ingrediencemi přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zarestujeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, krátce zarestujeme, zalijeme části mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem, přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava orestujeme a použijeme k dozdobení těstovin.
Poznámka k receptu na Bedla červenající na smetaně: Po náročném pracovním týdnu jsem v sobotu dopoledne vyrazil relaxovat do blízkého lesa. Kromě malin mi les nabídl krásné mladé plodnice bedel a mi se při jejich sběru začal pomalu rýsovat nový recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bedla červenající na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 04.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: - 1kg bedla červenající(pouze hlavičky max. 3cm), 2l vody, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octu, 20 kuliček nového koření, 20 celých pepřů, 10 bobkových listů, větvička tymiánu a svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer) - 100g gazdovské nebo farmářské slaniny, menší cibule, stroužek česneku, mletý bílý pepř, muškátový ořech, sůl, 600-800ml polotučného mléka, 200g 12% smetany, 2 tavené sýry Smetanito, 1 žloutek, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl dle potřeby, lžíce oleje - těstoviny Creste di gallo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bedla červenající na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bedla červenající na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bedla červenající na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|