|
Recept na Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Recept na Bažant s jemnou houbovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Bažant s jemnou houbovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 bažanti 400ml kuřecího vývaru 1 cibule 150g na plátky nakrájených hřibů 1 citrón 150ml smetany Sůl bílý pepř 2PL oleje 4PL másla 1panák slivovice 50g rozinek 450g pórku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Recept na Bažant s jemnou houbovou omáčkou: Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem. Do hrnce dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibuli, houby, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Poté zalijeme scezeným vývarem a zase povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme. Závěrem přidáme smetanu, osolíme, opepříme a ještě povaříme. Na pánev dáme rozinky, podlijeme slivovicí, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Rozinky přeložíme na talíř. Na pánev dáme zbytek másla, dvě lžíce vody a na jemná kolečka nakrájený pórek. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme rozinky. Na talíř položíme porci bažanta, posypeme pórkem s rozinkami a přelijeme houbovou omáčkou.
Poznámka k receptu na Bažant s jemnou houbovou omáčkou: Zdroj: upravený recept s Apetitu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bažant s jemnou houbovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 16.08.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 bažanti 400ml kuřecího vývaru 1 cibule 150g na plátky nakrájených hřibů 1 citrón 150ml smetany Sůl bílý pepř 2PL oleje 4PL másla 1panák slivovice 50g rozinek 450g pórku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bažant s jemnou houbovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bažant s jemnou houbovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bažant s jemnou houbovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|