|
Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření
Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Bažant pečený na víně a divokém koření budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 bažant 100g anglické slaniny 2 mrkve 2 petržele ¼ celeru 1 velká cibule koření na divočinu celý pepř, nové koření, bobkový list 150ml vývar nebo bujon 150ml červeného vína 50g másla sůl mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření
Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření: Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem. V rozehřáté troubě na 200´C necháme asi 15 minut maso zatáhnout, pak zakryjeme poklicí snížíme teplotu na 180´C a pečeme ještě 50 minut. Měkké maso, kosti a koření vyndáme k zelenině přidáme máslo, případně trochu vývaru a povaříme. Jako příloha je výborná lepenice nebo šťouchané brambory a kysané zelí. Lepenice: 2PL sádla, 1 cibule, 400g kysaného zelí, kmín, 800g brambor, sůl, 100g slaniny Brambory uvaříme scedíme a rozšťoucháme. Na sádle zpěníme cibuli, slaninu. Přidáme překrojené zelí a dusíme doměkka. Brambory smícháme s podušeným zelím.
Poznámka k receptu na Bažant pečený na víně a divokém koření: Zdroj: upravený recept - www.ceskatelevize.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bažant pečený na víně a divokém koření, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 09.04.2014
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 bažant 100g anglické slaniny 2 mrkve 2 petržele ¼ celeru 1 velká cibule koření na divočinu celý pepř, nové koření, bobkový list 150ml vývar nebo bujon 150ml červeného vína 50g másla sůl mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bažant pečený na víně a divokém koření,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bažant pečený na víně a divokém koření - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bažant pečený na víně a divokém koření
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|