|
Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou
Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Bavorské vdolečky se šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, kvásek z 20 g droždí, 150-200 ml mléka, 2 lžíce rumu, 1 rovná lžička soli, 100 g másla, 50 g moučkového cukru. Olej na smažení. Jahodový džem, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 50 g tvarohu na strouhání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou
Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou: Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme nahřátou mouku, přidáme vykynuté droždí a vlažné mléko s rumem a vypracujeme těsto (nesmí být příliš tuhé). Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto pak vyklopíme na pomoučněný vál, propracujeme ještě rukama, rozválíme na sílu asi 15 mm a skleničkou vykrájíme vdolečky. Necháme je na válu ještě chvíli kynout a potom je několik minut smažíme v rozpáleném rostlinném oleji dočervena. Nejdříve vdolečky smažíme pod pokličkou, potom je obrátíme a dosmažíme bez pokličky. Usmažené vdolečky (zkusíme špejlí) vyjmeme z oleje a rozložíme na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej. Vdolečky necháme trochu zchladnout, pak je potřeme jahodovým džemem, na něj dáme kopeček dotuha ušlehané smetany a posypeme troškou strouhaného tvarohu.
Poznámka k receptu na Bavorské vdolečky se šlehačkou: Dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské vdolečky se šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: esterka
- Datum vložení: 27.01.2014
- Počet porcí: 20 - 25
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 450 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, kvásek z 20 g droždí, 150-200 ml mléka, 2 lžíce rumu, 1 rovná lžička soli, 100 g másla, 50 g moučkového cukru. Olej na smažení. Jahodový džem, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 50 g tvarohu na strouhání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské vdolečky se šlehačkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské vdolečky se šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské vdolečky se šlehačkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|