|
Recept na Bavorské vdolečky I.
Recept na Bavorské vdolečky I. je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Bavorské vdolečky I. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g másla do těsta, 2 lžičky cukru, 1 žloutek,1/4 l mléka, 1 lžičku soli Povrch ozdobíme tvarohem a povidlami..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bavorské vdolečky I.
Recept na Bavorské vdolečky I.: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě kynout. Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme rozkvedlaný kvásek, popřípadě ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu. Rozválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm, vykrajujeme kolečka/já vykrajuji skleničkou o průměru 6,5 cm/ necháme je ještě asi 10 minut na stole kynout a pak je osmažíme na oleji po obou stranách při zavřené pokličce/já nepoužívám fritézu, ale smažím je v malém hrnci, do kterého naliju více oleje/ Smažíme pár minut do zlatova.
Poznámka k receptu na Bavorské vdolečky I.: přidala jsem ještě 2 lžíce rumu a ještě jedno vejce přidávám bodík a obrázek
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské vdolečky I., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iwakk (Iveta)
- Datum vložení: 25.11.2010
- Počet porcí: 50-60 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g másla do těsta, 2 lžičky cukru, 1 žloutek,1/4 l mléka, 1 lžičku soli Povrch ozdobíme tvarohem a povidlami.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské vdolečky i.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské vdolečky I. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské vdolečky I.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|