|
Recept na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem
Recept na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 mletého masa (mix vepřového a hovězího) 400g batátů (stačila 1 větší) 3 dcl ovocného nealkoholického piva Radler s grepfruitovou příchutí - lze koupit v Albertu 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka chilli koření, černý pepř 50 g lískových oříšků nebo neslaných arašidů – lze ale vynechat a dát místo toho strouhanku 2 vejce 250 ml sladké smetany Sůl, muškátový květ, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem
Recept na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem: Mleté maso si okořeníme, nakrájíme do něj cibuli a prolisujeme česnek. Zakápneme několika kapkami Radlera a dáme odležet. Očistíme si batátu a dáme vařit do slabě okyselené vody asi na15 minut, ne úplně do měkka. Maso si krátce orestujeme. Batátu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem a vysypeme drcenými oříšky nebo strouhankou. Vložíme 1. Vrstvu plátků, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme pivem. Vložíme maso a opět plátky se stejným postupem – okořenit a pokapat pivem. Vrstvy střídáme do spotřebování, končíme plátky které polijeme zbytkem piva. Do vyhřáté trouby na 180°C vložíme pekáček a nákyp zapečeme cca 20 minut. Smícháme si smetanu s vejci a nalijeme na nákyp a dopečeme do růžova při teplotě asi 170°C, cca celkem asi 40 minut. Pokud se nám zdá, že nákyp se moc rychle zapéká, přikryjeme jej víkem nebo třeba alobalem. Vždy respektujeme vlastní troubu, každá peče jinak. Povrch před dopečením můžeme pokropit rozpuštěným máslem
Poznámka k receptu na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem: Nákyp je velmi šťavnatý a lehce násladlé pikantní chuti, maso s batáty nádherně ladí. Zdrojem byl recept z diakuchařky http://www.diarecepty.cz/recept/nakyp-z-batatu-s-m...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 19.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 400 mletého masa (mix vepřového a hovězího) 400g batátů (stačila 1 větší) 3 dcl ovocného nealkoholického piva Radler s grepfruitovou příchutí - lze koupit v Albertu 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka chilli koření, černý pepř 50 g lískových oříšků nebo neslaných arašidů – lze ale vynechat a dát místo toho strouhanku 2 vejce 250 ml sladké smetany Sůl, muškátový květ, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko radlerem s grepem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Batátový nákyp s mletým masem a zakapaný nealko Radlerem s grepem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|