|
Recept na Baskický špargľový (chřest) krém
Recept na Baskický špargľový (chřest) krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Baskický špargľový (chřest) krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g zelenej špargle (chřest), 750 ml hovädzieho alebo slepačieho vývaru, 12 pl šľahačkovej smotany, 2 žĺtky, 1 čl soli, 1 čl cukru, čerstvo pomleté čierne korenie; sušená šunka (schwarzwaldská, serrano, prosciutto), tvrdý syr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Baskický špargľový (chřest) krém
Recept na Baskický špargľový (chřest) krém: Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na cca 7cm dlhé kúsky. Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou a s cukrom a špargľu v nej povaríme 3-5 minút. Scedíme, preložíme do iného hrnca a zalejeme vývarom. Keď vývar začne vrieť, hrniec zakryjeme pokrievkou a na slabom plameni varíme 15-20 minút. Mimo sporáka rozmixujeme. V miske zmiešame žĺtky so 6 pl smotany, vlejeme do rozmixovaného krému, vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme 7-8 minút, kým nezhustne. Krém nesmie vrieť. Po odstavení z ohňa primiešame zvyšných 6 pl smotany. Krém sa podáva vychladený, ale može sa jesť aj teplý. Do misiek sa pridávaju kúsky sušenej šunky a postrúhaný alebo nadrobno pokrájaný syr.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Baskický špargľový (chřest) krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 04.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 500 g zelenej špargle (chřest), 750 ml hovädzieho alebo slepačieho vývaru, 12 pl šľahačkovej smotany, 2 žĺtky, 1 čl soli, 1 čl cukru, čerstvo pomleté čierne korenie; sušená šunka (schwarzwaldská, serrano, prosciutto), tvrdý syr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na baskický špargľový (chřest) krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Baskický špargľový (chřest) krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Baskický špargľový (chřest) krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|