|
Recept na Banánový zákusek s odlehčeným krémem
Recept na Banánový zákusek s odlehčeným krémem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Banánový zákusek s odlehčeným krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3vejce, 12dkg cukru krupice, 3 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, 12dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa 1 šlehačka,2 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 1 želatinový ztužovač, 3 banány, skořice pikantní marmeláda čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Banánový zákusek s odlehčeným krémem
Recept na Banánový zákusek s odlehčeným krémem: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec opatrně vmícháme kakao. Na plech vyložený pečicím papírem nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě. Nachystáme si kulatou dortovou formu. Než vychladne piškotový plát připravíme si odlehčený krém. Vyšleháme šlehačku. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač, který vmícháme do šlehačky. Přidáme zakysanou smetanu, vanilkové cukry a vyšleháme vše do hladka. Po vychladnutí piškotu si vyřízneme podle formy kulaté dno - které vložíme do formy. Dále pak vyřízneme pruh, který přiděláme na okraje formy. Zbytek korpusu rozdrolíme. Vymažeme vnitřek pikantní marmeládou, dáme vrstvu krému, nakrájené banány - posypeme je troškou skořice a opět navrstvíme krém až po okraj formy. Pokud nám okraje korpusu přečuhují, seřízneme je podle výšky formy. A nyní přijde na řadu zbytek rozdrobeného korpusu. Ten dáme navrch jakobychom chtěli utvořit čepičku. Vrch dortíku pocákáme čokoládovou polevou - já jsem použila tmavou a jogurtovou. Vše dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Poznámka k receptu na Banánový zákusek s odlehčeným krémem: moc pěkné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Banánový zákusek s odlehčeným krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 08.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 3vejce, 12dkg cukru krupice, 3 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, 12dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa 1 šlehačka,2 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 1 želatinový ztužovač, 3 banány, skořice pikantní marmeláda čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na banánový zákusek s odlehčeným krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Banánový zákusek s odlehčeným krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Banánový zákusek s odlehčeným krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|