RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bánanovo-marakujové soufflé

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bánanovo-marakujové soufflé, recepty Bánanovo-marakujové soufflé, Bánanovo-marakujové, soufflé


Recept na Bánanovo-marakujové soufflé

Recept na Bánanovo-marakujové soufflé je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní. K přípravě Bánanovo-marakujové soufflé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150ml mléka 100ml smetany 3 vejce cukr hladká mouka škrob marakuja banány máslo na vymazání citron.

Bánanovo-marakujové soufflé
Zvětšit obrázek

Recept na Bánanovo-marakujové soufflé

Recept na Bánanovo-marakujové soufflé:
Nejdříve si připravte misky. Vymažte je rozpuštěným máslem a dejte je na minutku zatuhnout do ledničky. Vyndejte a natřete ještě jednou vrstvou rozpuštěného másla. Vysypte je cukrem nebo strouhanou čokoládou a budete mít ideální misky pro zdařile vzdouvající se soufflé. Připravíme si bázi – jednu z milionů mutací cukrářského krému crème patisserie. Smícháme mléko se smetanou a dáme ohřát na mírném plameni. Mezitím si žloutky vyšleháme se třemi lžícemi cukru, postupně přidáme lžíci hladké mouky a půl lžíce škrobu. Do této směsi přidáme čtvrtku našeho horkého mléka se smetanou, znovu vyšleháme dokud není směs hladká a poté přidáme zbytek mléka se smetanou. Takto vzniklou směs opět vrátíme na plotnu s rozmícháváme tak dlouho, dokud nevznikne sametově jemný a hustý krém. Rozkrojíme asi 4 marakujy, vydlabeme vnitřky a přes jemné síto propasírujeme. Do tohoto "džusu" přídáme dva banány, několik kapek citronu a vše rozmixujeme. Tuto směs přídáme do naší báze. Z bílků vyšleháme sníh(opět přidáme pár kapek citronu, sníh de lépe vyšlehat a má krásnou barvu). Následuje vzrušující fáze, ve které spojujeme bázi a sníh z bílků. Není to nic složitého, stačí pracovat jemně a pomalu. Čím horlivěji byste do toho bušili, tím víc bublinek ve sněhu si pozabíjíte. Nejprve do báze přidejte pár lžic sněhu a pomalu a dobře promíchejte. Teď už stačí jen směs nadávkovat do misek. Misku je možno zaplnit až po okraj, který je ale potřeba otřít do čista, aby mělo šuflátko při růstu hladkou cestu. V troubě předehřáté na 200°C pečeme 8-10 minut, nebo dokud soufflé nevystoupá.

Poznámka k receptu na Bánanovo-marakujové soufflé:
trošku obšlehnutý z http://www.cuketka.cz/?p=996 hodilo by se aspoň tu zmínit zdroj,když už se nenamáháš změnit ani znění...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bánanovo-marakujové soufflé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Blazinek69
  • Datum vložení: 21.06.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
  • Suroviny: 150ml mléka 100ml smetany 3 vejce cukr hladká mouka škrob marakuja banány máslo na vymazání citron
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bánanovo-marakujové soufflé, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bánanovo-marakujové soufflé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bánanovo-marakujové soufflé

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist