|
Recept na Banánovo-broskvový pudinkový řez
Recept na Banánovo-broskvový pudinkový řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Banánovo-broskvový pudinkový řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 200 g moučkového cukru 150 ml oleje 150 ml mléka 140 g polohrubé mouky 140 g hladké mouky 1 malinový pudink 1 prášek do pečiva, špetka soli při šlehání bílků 1 velká plechovka broskví (cca 800g) - šťávu scedíme a doplníme do 1,5 l vodou nebo broskvovým džusem Z této šťávy uděláme: Světlý pudink: 2 vanilkové pudinky(používám jen Dr.Oetkera)+750ml šťávy Tmavý pudink: 2 čokoládové pudinky (používám Dr.Oetkera)+750ml šťávy+kousek hořké čokolády 5 menších banánů + šťáva z celého citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Banánovo-broskvový pudinkový řez
Recept na Banánovo-broskvový pudinkový řez: Předehřejeme troubu na 180st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po částech olej a mléko a stále šleháme. Lehce zamícháme sníh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme do plechu vytřeným tukem a vysypaným moukou (pečící papír raději nedávat, špatně se potom piškot krájí…) a do zbytku vmícháme malinový pudink a přidáme na plech. Můžeme špejlí ozdobně promíchat obě těsta. Poklademe plátky broskví a pečeme asi 30-35 min. na 180st. Piškot necháme vychladit. Dáme vařit 750ml šťávy na světlý pudink. Mezitím všechny banány vidličkou rozmačkáme a zamícháme šťávu z citrónu a natřeme je na piškot (může být ještě teplý). Banánovou vrstvu zalijeme uvařeným, ještě horkým světlým pudinkem a dáme řádně vychladit. Tmavý pudink nevaříme dopředu, musíme počkat, až světlá vrstva ztuhne. Šťávu potom zahřejeme k varu, necháme v ní nejprve rozpustit čokoládu a potom klasicky uvaříme pudink, který ještě horký nalijeme na ztuhlý světlý pudink.
Poznámka k receptu na Banánovo-broskvový pudinkový řez: Vím, že moučník tohoto typu tady určitě je, ale většinou se šlehačkou, nebo zakysanou smetanou. Já jej upravila podle svého gusta. Kdo máte rádi banány, nešetřete s nimi, piškot krásně provoní, zůstanou světlé, s citron.šťávou a zalité pudinkem neztmavnou. Chci ještě upozornit pro ty, kteří to neznají, že moučníky s horní pudinkovou vrstvou je nejlépe zbaštit hned ten den, protože druhý den pudinková vrstva ráda praská a ztrácí na chuti a kráse:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Banánovo-broskvový pudinkový řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 27.06.2011
- Počet porcí: plech 30x40cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 4 vejce 200 g moučkového cukru 150 ml oleje 150 ml mléka 140 g polohrubé mouky 140 g hladké mouky 1 malinový pudink 1 prášek do pečiva, špetka soli při šlehání bílků 1 velká plechovka broskví (cca 800g) - šťávu scedíme a doplníme do 1,5 l vodou nebo broskvovým džusem Z této šťávy uděláme: Světlý pudink: 2 vanilkové pudinky(používám jen Dr.Oetkera)+750ml šťávy Tmavý pudink: 2 čokoládové pudinky (používám Dr.Oetkera)+750ml šťávy+kousek hořké čokolády 5 menších banánů + šťáva z celého citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na banánovo-broskvový pudinkový řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Banánovo-broskvový pudinkový řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Banánovo-broskvový pudinkový řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|