RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou, recepty Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou, Banánové, lívanečky, jablkem, ovocnou, omáčkou


Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou

Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
100 ml kefíru 2 středně velké banány 4 lžíce kukuřičné strouhanky/+,-(můžeme nahradit obyčejou strouhankou) 1 menší jablko citronová kůra z jednoho malého citronu/před použitím důkladně umýt olej na smažení na ovocnou omáčku 40 ml vody šťáva z jednoho malého citronu 1 menší jablko 1 lžíce tekutého medu 1 sklenička dětské ovocné přesnídávky.

Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou

Recept na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou:
Banány na talíři vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši. Shrneme do mísy, přidáme kefír a prošleháme. Zasypeme strouhankou, promícháme a necháme 10minut odpočinout. Mezitím nastrouháme citronovou kůru a vytlačíme šťávu z citronu. Opláchneme jablka a odstraníme jadřinec. Pokud mají hezkou, nepoškozenou slupku, tak ji ponecháme. Z jablek odkrojíme pár plátků na ozdobu a ihned je zakápneme trochou citronové šťávy, aby nezhnědly. Zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Polovinu kostiček vložíme do kastrůlku s vodou a přidáme citronovou šťávu. Uvedeme k varu a pod pokličkou vaříme 4minuty. Poté přidáme ovocnou přesnídávku,med a silným varem omáčku zredukujeme. Druhou polovinu jablíčkových kostiček dáme do odstátého těsta, přidáme citronovou kůru a vidličkou vše promícháme. Odpočaté těstíčko nabíráme lžící, klademe do pánve s rozehřátým olejem a tvarujeme malé lívanečky. Smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy. Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Lívanečky podáváme s ovocnou omáčkou, ozdobené plátky jablíček.

Poznámka k receptu na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou:
Včera jsem si se svými banánovými lívanečky na sebe upletla bič:-)Dnes jsem zase smažila a aby to stále nebylo na jedno brdo, tak jsem opět zaimprovizovala. Musím se přiznat, asi se dám na sladké:-) Pokud někdo vyzkoušíte, doporučuji dát z počátku strouhanky jen 3lžíce a až těsto chvilku odpočine, tak poté dosypat zbytek. Hustota by měla být jako na bramboráky. Při smažení je dobré zhruba po minutě smažení obracečkou, nebo vařečkou lívanečky uvolnit ode dna, aby se nepřichytly.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 05.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 100 ml kefíru 2 středně velké banány 4 lžíce kukuřičné strouhanky/+,-(můžeme nahradit obyčejou strouhankou) 1 menší jablko citronová kůra z jednoho malého citronu/před použitím důkladně umýt olej na smažení na ovocnou omáčku 40 ml vody šťáva z jednoho malého citronu 1 menší jablko 1 lžíce tekutého medu 1 sklenička dětské ovocné přesnídávky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Banánové lívanečky s jablkem a ovocnou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist