|
Recept na "Baguette italiano" (bagety)
Recept na "Baguette italiano" (bagety) je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě "Baguette italiano" (bagety) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
110 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 140 g hladké mouky na omládek Dále: 150 ml (g) vody, 2 rozetřené stroužky česneku, 40 g olivového oleje, vrchovatá lžíce rajčatového protlaku, 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více), 100 g polohrubé mouky, 100 g pšeničné chlebové mouky, 200 g hladké mouky, 2 rovné lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Baguette italiano" (bagety)
Recept na "Baguette italiano" (bagety): Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku. Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout. Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C/asi 20min).
Poznámka k receptu na "Baguette italiano" (bagety): Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní. Název bagetek berte s nadhledem..... :)) Zdroj:http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Baguette italiano" (bagety), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 11.09.2011
- Počet porcí: 4 kusy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 110 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 140 g hladké mouky na omládek Dále: 150 ml (g) vody, 2 rozetřené stroužky česneku, 40 g olivového oleje, vrchovatá lžíce rajčatového protlaku, 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více), 100 g polohrubé mouky, 100 g pšeničné chlebové mouky, 200 g hladké mouky, 2 rovné lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "baguette italiano" (bagety),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Baguette italiano" (bagety) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Baguette italiano" (bagety)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|