|
Recept na Bagety s provensálskými bylinkami
Recept na Bagety s provensálskými bylinkami je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bagety s provensálskými bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek. Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bagety s provensálskými bylinkami
Recept na Bagety s provensálskými bylinkami: Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Nebo si můžeme udělat úplně zvlášť kvásek a ten pak přidat. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Pokud sůl na povrch nebudeme používat, tak přidáme trochu soli do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Měla jsem 2 ks na celou délku plechu, ale spíš to byly průměrem menší veky. Příště raději udělám 3 ks. Koření je aromatické, přidáme si ho dle vlastní chuti. Já dala lžičku a stačí nám. V původním receptu je 1 lžíce. Pokud nemáme olivový olej, použijeme jiný.
Poznámka k receptu na Bagety s provensálskými bylinkami: Zdroj: Pošli recept, paní Lenka Hodková, mírně poupraveno. Pro úplnost dodávám, že v receptu se k těmto bagetám podával smažený lilek - neloupaný lilek nakrájet na 1 cm kolečka, rozložit na plech, osolit a 30 minut nechat stát.Pak kolečka osušit, obalit v hladké mouce a osmažit na oleji. K tomu ještě dresink -smíchat zakysanou smetanu, bílý jogurt a česnek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bagety s provensálskými bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 23.01.2011
- Počet porcí: 2 - 3 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek. Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bagety s provensálskými bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bagety s provensálskými bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bagety s provensálskými bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|