|
Recept na Bagetky s anglickou slaninou
Recept na Bagetky s anglickou slaninou je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bagetky s anglickou slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Čerstvé droždí 20 g, vlažná voda, krup.cukr 1/2 lžičky, polohrubá mouka 400 g, sůl 1 lžička,až 1 a 1/2lžičky, vejce 2 ks, olej 50 ml, anglická slanina - 12 dlouhých plátků, mouka na podsypání, olej na vymaz.plechu, hrubá sůl na posyp, sezam semínka, kmín(nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bagetky s anglickou slaninou
Recept na Bagetky s anglickou slaninou: Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosijeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek, 1vejce, olej a ještě asi 100 ml vlažné vody (já někdy přidám i více, dle mouky). Vypracujeme těsto (robotem, ručně - lze tak i tak) a necháme v teple 30 min. kynout. Těsto dáme na pomoučněný vál,rozdělíme na 12 kousků každý dobře prohněteme a vytvarujeme válečky dlouhé asi 15 - 20cm. Zbylé vejce rozšleháme, bagetky jím potřeme a každou pevně ovineme plátkem anglické slaniny. Plech potřeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem, bagetky na něj rozložíme a opět necháme asi 20 min. kynout (je dobré dobu dodržet jinak kynou při pečení v troubě a slanina se odloupne). Před pečením ještě občas trochu potřu vajíčkem a sypu hrubou solí. Vykynuté pečeme při 200°C (teplotu dle dané trouby) asi 25 min.Po upečení nechat vychladnout na mřížce.
Poznámka k receptu na Bagetky s anglickou slaninou: Zdroj časopis Tina - jen jsem upravila poměr cukru a soli.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bagetky s anglickou slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 20.05.2009
- Počet porcí: 12 - dle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Čerstvé droždí 20 g, vlažná voda, krup.cukr 1/2 lžičky, polohrubá mouka 400 g, sůl 1 lžička,až 1 a 1/2lžičky, vejce 2 ks, olej 50 ml, anglická slanina - 12 dlouhých plátků, mouka na podsypání, olej na vymaz.plechu, hrubá sůl na posyp, sezam semínka, kmín(nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bagetky s anglickou slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bagetky s anglickou slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bagetky s anglickou slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|