|
Recept na Bačovy šátečky
Recept na Bačovy šátečky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Bačovy šátečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 15 g droždí a 125 g hladké mouky Dále 100 g vody, 60 g oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky Náplň: 300-350 g strouhaných vařených brambor, lžíce oleje, střední cibule, asi 50 g anglické slaniny, 100 g brynzy, 1 vejce, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bačovy šátečky
Recept na Bačovy šátečky: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout. Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje osmahneme krájenou slaninu a na ní drobně krájenou cibuli. Tuhle voňavou směs pak promícháme s bramborami, vejcem, brynzou a pode chuti ji dosolíme. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu (opět bez předehřevu) vymísit těsto, které nám pak v pekárně i vykyne. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník a nakrájíme 8 čtverců. Rozdělíme na ně náplň, čtverce přehneme do šátečků, dobře uzavřeme, dlaní mírně zploštíme a necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (asi 30 minut). Potřeme je vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 20-25 min)
Poznámka k receptu na Bačovy šátečky: Šátečky jsou měkounké, voňavé a syté..... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz Povídání o omládku a sladovém výtažku je tady: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bačovy šátečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 10.11.2011
- Počet porcí: 8 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 15 g droždí a 125 g hladké mouky Dále 100 g vody, 60 g oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky Náplň: 300-350 g strouhaných vařených brambor, lžíce oleje, střední cibule, asi 50 g anglické slaniny, 100 g brynzy, 1 vejce, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bačovy šátečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bačovy šátečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bačovy šátečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|