|
Recept na Bacochy
Recept na Bacochy je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Bacochy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 15 dkg oleje 3 žloutky 10 dkg cukru 1/4 litru mléka 1/2 kg výběrové polohrubé mouky 1/2 kostky droždí Drobenka: 3-4 lžíce hrubé mouky 1-2 lžíce másla 1 bal. vanilkového cukru 2-3 lžíce cukr moučka Tvarohová náplň: 1 lžíce rozinek špetka soli 2 lžíce cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 žloutek 250 g měkký tvaroh 1 lžíce másla pomerančová kůra 1 sáček ztužovače šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bacochy
Recept na Bacochy: Těsto: Všechny suroviny nadávkuje do domácí pekárny (pořadí dodržujte tak, jak uvádí výrobce). Nastavte program těsto (na mé pekárně to trvá 2 hodiny 10 minut). Mezitím si připravíme drobenku a náplň. Drobenka: Sypké hmoty smícháme a nakonec přidáme ztuhlé máslo. Vidličkou ho zapracováváme do mouky, až vzniknou hrudky požadované velikosti. Drobenku dáme do lednice. Tvarohová náplň: Rozinky spaříme, nebo si je předem namočíme do rumu. Tvaroh utřeme. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Nastrouháme trochu pomerančové kůry, osolíme špetkou soli, přidáme rozinky a vše důkladně promícháme. Nakonec prošleháme se ztužovačem šlehačky, až náplň zhoustne. Jakmile je těsto hotové, tak ho nadělíme na 8 kusů, rozválíme, plníme tvarohem a balíme do tvaru šátečků. Před pečením mašlujeme povrch rozšlehaným vaječným obsahem a sypeme drobenkou. Vkládáme do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme při 180 stupních 15 minut.
Poznámka k receptu na Bacochy: Dasty: Děkuji za pochvalu. Nebo vlastně děkujeme, protože to není ani tak má zásluha, jako spíš paměť předků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bacochy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 29.04.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Těsto: 15 dkg oleje 3 žloutky 10 dkg cukru 1/4 litru mléka 1/2 kg výběrové polohrubé mouky 1/2 kostky droždí Drobenka: 3-4 lžíce hrubé mouky 1-2 lžíce másla 1 bal. vanilkového cukru 2-3 lžíce cukr moučka Tvarohová náplň: 1 lžíce rozinek špetka soli 2 lžíce cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 žloutek 250 g měkký tvaroh 1 lžíce másla pomerančová kůra 1 sáček ztužovače šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bacochy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bacochy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bacochy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|