|
Recept na Bábovka "Piškotka"
Recept na Bábovka "Piškotka" je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Bábovka "Piškotka" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce, 160 g Hery nebo jiného tuku, 160 g cukru - dala jsem moučkový, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/8 lt = 125 ml mléka, 30 g sekaných opražených mandlí, 30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru, 1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu), pikantní marmeláda na slepování, trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy a kokos nebo hrubá mouka na vysypání. Pokud chceme bábovku polévat čokoládou, tak ještě čokoládovou polevu, trochu mandlových lupínků a proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bábovka "Piškotka"
Recept na Bábovka "Piškotka": Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme - asi zhruba 40 - 45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu. Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry. Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle. Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině. Snad mi rozumíte :-))
Poznámka k receptu na Bábovka "Piškotka": Zdroj receptu: Piškotová kuchařka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bábovka "Piškotka", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 15.06.2010
- Počet porcí: 2 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 4 vejce, 160 g Hery nebo jiného tuku, 160 g cukru - dala jsem moučkový, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/8 lt = 125 ml mléka, 30 g sekaných opražených mandlí, 30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru, 1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu), pikantní marmeláda na slepování, trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy a kokos nebo hrubá mouka na vysypání. Pokud chceme bábovku polévat čokoládou, tak ještě čokoládovou polevu, trochu mandlových lupínků a proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bábovka "piškotka",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bábovka "Piškotka" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bábovka "Piškotka"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|