|
Recept na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln)
Recept na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln) je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 1 špetka soli 1 kostka droždí (42 g) 400 ml vlažného mléka 75 g cukru 2 vejce 80 g rozpuštěného másla (ne horké) trochu nastrouhané citronové kůry 1 vanilkový cukr 60 g másla (do hrnce) 1 PL cukru (do hrnce) 300 ml mléka (do hrnce).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln)
Recept na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln): Zaděláme klasicky kynuté těsto, já jsem dala do domácí pekárny, nejdříve všechny tekuté přísady a pak sypké, jak jsme prostě zvyklí zadělávat v domácí pekárně.Nastavíme program těsto, po vykynutí znovu prohněteme a děláme bochánky na pomoučený vál (nebo pracovní desku), z tohoto množství by jich mělo být 12 ks, znovu necháme nakynout.Připravíme si do hrnce, s dobře těsnící poklicí, mléko, máslo a cukr, necháme ohřát, ne vařit a vložíme nakynuté bochánky, dobře uzavřeme a přivedeme k varu, když se začne mléko vařit ztlumíme plamen (mám plyn) a necháme na mírném ohni zvolna bublat asi 40 minut.V receptu je uvedeno, že po této době by se měl ozývat slabý třesk a to je doba kdy je hotovo. Poté můžeme servírovat, dáme na talíř, přelijeme vanilkovou omáčkou.Vanilkovou omáčku si uvaříme z mléka pudingu a cukru, ale to asi každý zná.
Poznámka k receptu na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln): Recept je z těchto stránekhttp://www.chefkoch.de/rezepte/205641086351830/Gro... Knedlíky jsou po uvaření na spodní straně mírně nahnědlé a vrstva má karamelovou chuť.Čekala jsem na ten třesk, ale žádný nebyl.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Irrena
- Datum vložení: 28.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 500 g hladké mouky 1 špetka soli 1 kostka droždí (42 g) 400 ml vlažného mléka 75 g cukru 2 vejce 80 g rozpuštěného másla (ne horké) trochu nastrouhané citronové kůry 1 vanilkový cukr 60 g másla (do hrnce) 1 PL cukru (do hrnce) 300 ml mléka (do hrnce)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččiny knedlíky v páře -(großmama's dampfnudeln),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččiny knedlíky v páře -(Großmama's Dampfnudeln)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|