|
Recept na Babiččin voňavý koláč
Recept na Babiččin voňavý koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Babiččin voňavý koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: • 200 g másla • 200 g prášk.cukru • 250 g hladké mouky • 4 vejce • ½ prášku do pečiva (dala jsem celý) • 100 ml vaječného likéru • 50 g hořké čokolády • 500 g třešní/višní – nejlépe vypeckované • špetka soli • tuk+ hrubá mouka na plech Krém: • 250 g tučného tvarohu • 250 g šlehačky (nejlépe od Ramy-drží hodně tvar) • 1-2 lžíce cukru+1 vanilkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin voňavý koláč
Recept na Babiččin voňavý koláč: Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do jemné pěny. Postupně zamícháme celá vejce a nakonec vaječný likér + postrouhanou hořkou čokoládu. Přidáme přes síto hladkou mouku s práškem do pečiva. Menší plech (použila jsem 40cmx24cm, ale pokud nechcete moc vysoký koláč, nebo ho nemáte, použijete normální plech) vymažeme tukem + vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem (je trochu tužší – viz foto). Poklademe ovocem – ovoce nemáčíme v mouce, aby propadlo těstem… Ovoce podle mne je lepší použít spíš kyselejší... Pečeme při 170st. pozvolna cca 50min.- jakmile se okraje začnou odlepovat od plechu měl by být upečený – zkusíme špejlí do středu koláče, jestli se nelepí. Potřeme silnější vrstvou krému – tj. tvaroh s cukry utřít a do něj opatrně zamíchat vyšlehanou šlehačku. Ozdobíme každý podle svého (měla jsem mražené višně, tak jsem použila šťávu při rozmrazení s trochou malinového pudingu.
Poznámka k receptu na Babiččin voňavý koláč: Zdroj:časopis Tina/2009 - "Vaříme-chutě léta", byl tam vyhodnocený, jako jeden z nejlepších a myslím, že právem - zkuste a dejte vědět:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin voňavý koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 20.05.2010
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: • 200 g másla • 200 g prášk.cukru • 250 g hladké mouky • 4 vejce • ½ prášku do pečiva (dala jsem celý) • 100 ml vaječného likéru • 50 g hořké čokolády • 500 g třešní/višní – nejlépe vypeckované • špetka soli • tuk+ hrubá mouka na plech Krém: • 250 g tučného tvarohu • 250 g šlehačky (nejlépe od Ramy-drží hodně tvar) • 1-2 lžíce cukru+1 vanilkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin voňavý koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin voňavý koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin voňavý koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|