RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Babiččin voňavý koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Babiččin voňavý koláč, recepty Babiččin voňavý koláč, Babiččin, voňavý, koláč


Recept na Babiččin voňavý koláč

Recept na Babiččin voňavý koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Babiččin voňavý koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: • 200 g másla • 200 g prášk.cukru • 250 g hladké mouky • 4 vejce • ½ prášku do pečiva (dala jsem celý) • 100 ml vaječného likéru • 50 g hořké čokolády • 500 g třešní/višní – nejlépe vypeckované • špetka soli • tuk+ hrubá mouka na plech Krém: • 250 g tučného tvarohu • 250 g šlehačky (nejlépe od Ramy-drží hodně tvar) • 1-2 lžíce cukru+1 vanilkový cukr.

Babiččin voňavý koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Babiččin voňavý koláč

Recept na Babiččin voňavý koláč:
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do jemné pěny. Postupně zamícháme celá vejce a nakonec vaječný likér + postrouhanou hořkou čokoládu. Přidáme přes síto hladkou mouku s práškem do pečiva. Menší plech (použila jsem 40cmx24cm, ale pokud nechcete moc vysoký koláč, nebo ho nemáte, použijete normální plech) vymažeme tukem + vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem (je trochu tužší – viz foto). Poklademe ovocem – ovoce nemáčíme v mouce, aby propadlo těstem… Ovoce podle mne je lepší použít spíš kyselejší... Pečeme při 170st. pozvolna cca 50min.- jakmile se okraje začnou odlepovat od plechu měl by být upečený – zkusíme špejlí do středu koláče, jestli se nelepí. Potřeme silnější vrstvou krému – tj. tvaroh s cukry utřít a do něj opatrně zamíchat vyšlehanou šlehačku. Ozdobíme každý podle svého (měla jsem mražené višně, tak jsem použila šťávu při rozmrazení s trochou malinového pudingu.

Poznámka k receptu na Babiččin voňavý koláč:
Zdroj:časopis Tina/2009 - "Vaříme-chutě léta", byl tam vyhodnocený, jako jeden z nejlepších a myslím, že právem - zkuste a dejte vědět:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin voňavý koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 20.05.2010
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Těsto: • 200 g másla • 200 g prášk.cukru • 250 g hladké mouky • 4 vejce • ½ prášku do pečiva (dala jsem celý) • 100 ml vaječného likéru • 50 g hořké čokolády • 500 g třešní/višní – nejlépe vypeckované • špetka soli • tuk+ hrubá mouka na plech Krém: • 250 g tučného tvarohu • 250 g šlehačky (nejlépe od Ramy-drží hodně tvar) • 1-2 lžíce cukru+1 vanilkový cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin voňavý koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin voňavý koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin voňavý koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist