|
Recept na Babiččin mazanec
Recept na Babiččin mazanec je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Babiččin mazanec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
K přípravě kvásku je potřeba : kostička droždí (40g) půl hrnku vlažného mléka půl lžičky cukru Budeme potřebovat : 500 g polohrubé mouky 100 g cukru asi čtvrt litru mléka 120 g másla 2 žloutky 1 lžičku soli vanilkový cukr rozinky a nakrájené oloukané mandle citronovou kůru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin mazanec
Recept na Babiččin mazanec: Příprava kvásku : Do vlažného mléka v hrnečku rozdrobíme kostku droždí. Přidáme cukr a vše postavíme na teplé místo. Droždí se po chvíli v hrnečku probudí a začne kvasit. Tím je kvásek připravený. Mezitím, než se kvásek v teple probudí, začneme s přípravou těsta. Příprava těsta : V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, rozinky, mandle a sůl spolu se změklým tukem. V mléce i s připraveným kváskem. Vše dobře promícháme a uhněteme. Hněteme buď vařečkou nebo rukama. Těsto musí být poměrně tuhé. Dobře propracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Máme-li čas, je dobré vykynuté těsto znovu zpracovat vařečkou a nechat vykynout ještě jednou. Po vykynutí těsto vyjmeme, na vále utvoříme bochánek, dáme na vymazaný plech a ještě chvíli necháme kynout. Nakonec ostrým nožem uděláme doprostřed bochánku malý křížek. Mazanec potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby (asi na 220 stupňů Celsia). Po deseti minutách troubu trochu zmírníme (asi na 180 stupňů Celsia) a pečeme, dokud není mazanec hotový. Pokud kůrka mazance hodně tmavne, přikryjeme mazanec při pečení alobalem nebo pečicím papírem. Propečení těsta průběžně kontrolujeme zapíchnutím špejle do mazance. Pokud se na ni těsto již nepřichití, je mazanec hotový.
Poznámka k receptu na Babiččin mazanec: Moc pěkné mazance
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin mazanec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jablko (Jan Terber)
- Datum vložení: 16.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: K přípravě kvásku je potřeba : kostička droždí (40g) půl hrnku vlažného mléka půl lžičky cukru Budeme potřebovat : 500 g polohrubé mouky 100 g cukru asi čtvrt litru mléka 120 g másla 2 žloutky 1 lžičku soli vanilkový cukr rozinky a nakrájené oloukané mandle citronovou kůru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin mazanec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin mazanec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin mazanec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|