|
Recept na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky
Recept na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na pomazanku: 2 mensi lilky 4 - 5 vrchovatych lzic sezamove pasty tahini 2 strouzky cesneku (muze byt i vice, dle chuti kazdeho) stava z 1 - 1,5 citronu 2 lzice olivoveho oleje sul pepr na trojhranky: pita chleb olivovy olej mleta paprika sladka nebo paliva mlety tymian + sezamova seminka sul.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky
Recept na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky: Cele lilky vidlickou nekolikrat propichneme, polozime na plech a pri 200 stupnich peceme domekka, cca 40 - 50 minut. Kazdych 10 minut lilky otocime. Pote rozpulime a nechame vychladnout. Po vychladnuti vydlabeme duzninu, vlozime do food procesoru (mixeru), pridame sezamovou pastu, prolisovany cesnek, citronovou stavu, olivovy olej, sul, pepr a rozmixujeme na kasi. Dle potreby dochutime. Kazdy pita chleb rozdelime na dve casti, potreme olivovym olejem, posolime a posypeme bud paprikou nebo tymianem + sezamovymi seminky. Pomoci noze rozkrajime na trojhranky. Pri 200 stupnich peceme cca 5 - 7 minut. Pomazanku servirujeme s pecenymi pita trojhranky.
Poznámka k receptu na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky: Toto je zakladni recept na arabsky Babaganoush. Do pomazanky je dale mozne pridat lzici zakysane smetany (zjemni to chut), hladkolistou petrzelku, rimsky kmin (cumin) nebo kapary. Chlebove trojhranky je mozne dale libovolne korenit, dle chuti kazdeho.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 27.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: na pomazanku: 2 mensi lilky 4 - 5 vrchovatych lzic sezamove pasty tahini 2 strouzky cesneku (muze byt i vice, dle chuti kazdeho) stava z 1 - 1,5 citronu 2 lzice olivoveho oleje sul pepr na trojhranky: pita chleb olivovy olej mleta paprika sladka nebo paliva mlety tymian + sezamova seminka sul
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|