|
Recept na Awami - smazene kulicky v sirupu
Recept na Awami - smazene kulicky v sirupu je zařazen v kategorii cukroví - ostatní.
K přípravě Awami - smazene kulicky v sirupu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky hladke mouky 1/2 hrnku kukuricne moucky 1/2 lzice suseneho drozdi 1/4 hrnku oleje 1 hrnek vody 1 lzice cukru spetka soli (hrnek = 200ml) olej na smazeni na sirup: 1,5 hrnek cukru 1,5 hrnek vody par kapek citronove stavy trocha ruzove vody (esence) (hrnek = 200 ml).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Awami - smazene kulicky v sirupu
Recept na Awami - smazene kulicky v sirupu: Sirup: Vodu, ruzovou esenci a cukr rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Pote odstavime. Testo: Kukuricnou moucku rozmichame ve vode. Mouku prosijeme, pridame cukr, sul, drozdi a promichame. Prilijeme olej, rozmichanou moucku a vytvorime mekke, jemne testo, ktere lehce lepi. Na teplem miste nechame cca 1/2 hodinky kynout. Pote z testa tvorime male kulicky (zhruba velikosti tresni) a ve vetsi vrstve oleje smazime do zlatova. Kulicky v oleji zvetsi objem. Kulicky v oleji promichavame, aby se rovnomerne osmazily ze vsech stran. Pote je prendame na papirovy ubrousek, nechame okapat prebytecny olej, cca 10 vterin a jeste horke macime v sirupu, kde je cca 10 vterin promichavame, pote prendame na talir.
Poznámka k receptu na Awami - smazene kulicky v sirupu: Toto cukrovi se pripravuje v mesici Ramadanu, coz je postni mesic. Pust zacina rannim usvitem a konci zapadem Slunce. Ukoncuje se vetsinou datlemi a mlekem nebo vodou. Pote je servirovano mnoho masitych pokrmu, salatu, pomazanek a ovoce. Nakonec se podava cukrovi, kde nesmi chybet prave Awami. Arabove toto cukrovi konzumuji samostatne, ja bych klidne pridala nejaky dip v podobe kremu nebo slehacky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Awami - smazene kulicky v sirupu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 08.04.2013
- Počet porcí: 35 - 40 ks (dle velikosti)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Ostatní
- Suroviny: 2 hrnky hladke mouky 1/2 hrnku kukuricne moucky 1/2 lzice suseneho drozdi 1/4 hrnku oleje 1 hrnek vody 1 lzice cukru spetka soli (hrnek = 200ml) olej na smazeni na sirup: 1,5 hrnek cukru 1,5 hrnek vody par kapek citronove stavy trocha ruzove vody (esence) (hrnek = 200 ml)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na awami - smazene kulicky v sirupu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Awami - smazene kulicky v sirupu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Awami - smazene kulicky v sirupu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|