|
Recept na Atajef - plnene arabske livanecky
Recept na Atajef - plnene arabske livanecky je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
K přípravě Atajef - plnene arabske livanecky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
testo: 3 hrnky hladke mouky 1,5 hrnku mleka 2 hrnky vody 2 lzice cukru 1 lzice suseneho drozdi 1 prasek do peciva orechova napln: 1 hrnek hrube pomletych vlasskych orechu 1 lzice cukru 1/2 lzicky skorice tvarohova napln: 250 g tvarohu (kostka) 1 zloutek 1 vanilkovy cukr 1 lzice cukru trochu mleka cukrovy nebo javorovy sirup na politi.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Atajef - plnene arabske livanecky
Recept na Atajef - plnene arabske livanecky: Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo). Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime na stredne rozpalenou suchou panev, vlijeme do ni trochu testa a pomalu smazime doruzova. Neobracime, testo se smazi pouze z jedne strany (viz.foto). Na vrchni strane nesmi zustat testo syrove, spise jen lehce zatahnute. Davka vystaci na 30 livanecku. Livanecky nechame vychladnout. Hrube namlete orechy smichame s cukrem a skorici. Vsechny suroviny na tvarohovou napln dame do misky a vymichame hladkou napln, ktera nesmi byt ridka. Vychladle livanecky plnime naplnemi tak, ze na kazdy livanecek dame vrchovatou lzicku naplne, prehneme v pulce a kraje poradne pritiskneme k sobe. Tim, ze je testo osmazeno pouze z jedne strany, je dobre tvarne (pruzne), kraje nepatrne lepive, cimz se dobre zaviraji. Takto pripravene livanecky bud smazime ve vyssi vrstve oleje, nebo je pri 200 stupnich peceme 10 - 15 minut dozlatova. Hotove je polijeme cukernym nebo javorovym sirupem a jeste teple podavame.
Poznámka k receptu na Atajef - plnene arabske livanecky: 1 hrnek = 200 ml Na smazeni lze pouzit formu na volska oka o prumeru 10 cm. Plnene livanecky je mozne pred smazenim ci pecenim skladovat v mrazaku a dle potreby kdykoliv pouzit. Pred konecnou upravou se nerozmrazuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Atajef - plnene arabske livanecky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 12.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
- Suroviny: testo: 3 hrnky hladke mouky 1,5 hrnku mleka 2 hrnky vody 2 lzice cukru 1 lzice suseneho drozdi 1 prasek do peciva orechova napln: 1 hrnek hrube pomletych vlasskych orechu 1 lzice cukru 1/2 lzicky skorice tvarohova napln: 250 g tvarohu (kostka) 1 zloutek 1 vanilkovy cukr 1 lzice cukru trochu mleka cukrovy nebo javorovy sirup na politi
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na atajef - plnene arabske livanecky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Atajef - plnene arabske livanecky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Atajef - plnene arabske livanecky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|