|
Recept na Aspik s uzenou rybou
Recept na Aspik s uzenou rybou je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Aspik s uzenou rybou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba - kapr a pod.), 1/2 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 1/2 lžíce hořčičných semínek, 1/2 lžíce celého černého pepře, 1/2 l zeleninového vývaru, šťáva z 1 citronu, 6 lístků bílé želatiny, čerstvý kopr, čerstvá petrželka nebo kerblík, několik kapek worcesterské omáčky, uzený losos na ozdobu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Aspik s uzenou rybou
Recept na Aspik s uzenou rybou: Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit. Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami. Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Poznámka k receptu na Aspik s uzenou rybou: Další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aspik s uzenou rybou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 23.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba - kapr a pod.), 1/2 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 1/2 lžíce hořčičných semínek, 1/2 lžíce celého černého pepře, 1/2 l zeleninového vývaru, šťáva z 1 citronu, 6 lístků bílé želatiny, čerstvý kopr, čerstvá petrželka nebo kerblík, několik kapek worcesterské omáčky, uzený losos na ozdobu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aspik s uzenou rybou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aspik s uzenou rybou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aspik s uzenou rybou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|