|
Recept na Arabský pita chléb
Recept na Arabský pita chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Arabský pita chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladke mouky 0,52 l vlazne vody 1 lzice suseneho drozdi (10 g) 1 - 2 lzicky soli 2 lzice olivoveho oleje 0,5 lzicky cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Arabský pita chléb
Recept na Arabský pita chléb: Ve 250 ml vlazne vody rozmichame drozdi, cukr a nechame chvilku odstat. Mouku prosijeme, pridame sul, oliv.olej, kvasek a zbytek vlazne vody. Zadelame hladke testo, ktere nelepi, dobre se s nim pracuje. Testo ze vsech stran i nadobu na kynuti rucne vymazeme trochou oleje, prikryjeme a nechame pul hodinky kynout. Z vykynuteho testa si utvorime male bochanky (z 1 kg mouky jich mam 16 ks). Ja osobne testo opatrne vyklopim na pracovni plochu, rukou uchopim cast testa a mezi palcem a ukazovackem vytlacim pozadovany kousek, ktery ukroutim, zarovnam na bochanek a polozim na platno. Takto udelam vsech 16 ks a prikryji druhym kusem platna. Necham 10 minut odpocivat. Pote si kazdy kousek rozvalime na placku asi 0,5 cm vysokou. Zaciname u toho bochanku, ktery jsme udelali jako prvni. Mouky na posypani pracovni desky neni treba, testo nelepi. Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotynku, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 2 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama. Je mozne upect v troube pri maximalni teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty.
Poznámka k receptu na Arabský pita chléb: Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky. Chleb je mozne skladovat v mraznicce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arabský pita chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 30.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 kg hladke mouky 0,52 l vlazne vody 1 lzice suseneho drozdi (10 g) 1 - 2 lzicky soli 2 lzice olivoveho oleje 0,5 lzicky cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arabský pita chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arabský pita chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arabský pita chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|