RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek), recepty "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek), "Anglická", kořeněná, marmeláda, ze, š


Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)

Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
špendlíky 200ml vody (popř. pomerančový džus - viz. pozn.) na 3kg špendlíkové "kaše": 2 lžičky kyseliny citrónové 1 hvězdička badyánu lžička skořice 8 hřebíčků 2 "Želírovací cukry 3:1" kousek (asi 3cm) čerstvého zázvoru "panák" rumu.


Zvětšit obrázek

Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)

Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek):
Špendlíky omyjeme, dáme do velkého kastrolu, přidáme badyán, skořici a hřebíček a podlijeme asi 200ml vody. Rozvaříme , až se začnou oddělovat pecky. Vzniklou ovocnou kaši protřeme cedníkem, tak se zbavíme slupek a pecek. Přecezenou hmotu odvážíme, vrátíme znovu do kastrolu, přisypeme želírovací cukr a citr. kyselinu a přivedeme k varu. Vaříme asi 5-7 minut, vzniklou pěnu sbíráme. Ke konci varu přidáme najemno nastrouhaný zázvor a rum. Horkou marmeládu plníme ihned do skleniček,zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a dobře uskladníme.Radím schovat někam na utajené místo, jinak budeme brzy bez zásob na zimu...:-)

Poznámka k receptu na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek):
Marmeláda je opravdu hodně podobná té anglické pomerančové, což mě vedlo k nápadu podlít při druhé várce ovoce namísto vodou pomerančovým džusem...To potom už vůbec nemá chybu!!!! Inspirovala jsem se receptem v Knihovničce, mírně jsem si ho upravila :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danca
  • Datum vložení: 21.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: špendlíky 200ml vody (popř. pomerančový džus - viz. pozn.) na 3kg špendlíkové "kaše": 2 lžičky kyseliny citrónové 1 hvězdička badyánu lžička skořice 8 hřebíčků 2 "Želírovací cukry 3:1" kousek (asi 3cm) čerstvého zázvoru "panák" rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist