|
Recept na American pie
Recept na American pie je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě American pie budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 350 g hl. mouky 226 g másla (velmi vychlazené, na kostičky) 1 lžička soli 30 g cukru krupice 60-120 ml ledové vody Náplň: cca 900 g oloupaných jablek (pevná, nakyslejší) 50 g cukru krupice 50 g třtinového cukru 1 lžička ml. skořice 1 lžička citr. šťávy čtvrt lžičky strouh. muškát. oříšku čtvrt lžičky soli 30 g másla 15 g kukuřičného škrobu (příp. vanilk. pudinku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na American pie
Recept na American pie: 1. Z ingrediencí rychle uhníst těsto. Rozdělit na 2 části (placky), zabalit do folie a hodinu chladit v lednici. 2. Jablka nakrájet na silnější plátky, smíchat se všemi ingrediencemi kromě másla a škrobu. Nechat odležet 30 min - 3 hod. 3. Obě části těsta vyválet na placku o průměru 30 cm. Jednou z nich vyložit formu. Obě dál chladit v lednici. 4. Slít šťávu z jablek a spolu s máslem ji na prudkém plameni zredukovat na hustý sirup - ten nalít zpět k jablkům. Jako poslední přimíchat škrob. 5. Jablka nasypat do formy, pořádně přitlačit, pokrýt druhou plackou těsta, na okrajích opět přitlačit. Nakrojit zářezy, aby mohla ucházet pára. 220°C - 45 min; krájet nejdříve po 3 hodinách!!!
Poznámka k receptu na American pie: http://luciedvorakova.blogspot.cz/ TIPY: - jablka ideálně odrůda Granny Smith (při použití "obyč" červených sladkých jablek to bude chutnat skoro jako štrůdl!) - pod mřížku s formou doporučuji na dno trouby ještě plech a na něj alobal - zachytí příp. odkapávající šťávu - pokud koláč bude tmavnout příliš rychle, přikrýt alobalem Je to pekelně dobré, kopečkem zakysanky při podávání nic nepokazíte ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu American pie, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 27.11.2012
- Počet porcí: vroubkovaná koláčová forma - průměr 23 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 350 g hl. mouky 226 g másla (velmi vychlazené, na kostičky) 1 lžička soli 30 g cukru krupice 60-120 ml ledové vody Náplň: cca 900 g oloupaných jablek (pevná, nakyslejší) 50 g cukru krupice 50 g třtinového cukru 1 lžička ml. skořice 1 lžička citr. šťávy čtvrt lžičky strouh. muškát. oříšku čtvrt lžičky soli 30 g másla 15 g kukuřičného škrobu (příp. vanilk. pudinku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na american pie,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na American pie - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď American pie
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|