RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Alsaský šugrut

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Alsaský šugrut, recepty Alsaský šugrut, Alsaský, šugrut


Recept na Alsaský šugrut

Recept na Alsaský šugrut je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Alsaský šugrut budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg kysaného zelí 2 větší cibule 0,5 - 1,5 kg brambory dle potřeby 300g Anglické slaniny klobásy, uzené maso, párky ... dle libosti cca 0,5 litru bílého vína Koření:5 hřebíčků, 5 kuliček koriandru, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 2 lístky bobkového listu, 2 stroužky česneku na plátky.

Alsaský šugrut
Zvětšit obrázek

Recept na Alsaský šugrut

Recept na Alsaský šugrut:
Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci na plotně, kde je teplo rovnoměrněji rozloženo. Z anglické slaniny nakrájíme plátky a pokryjeme dno hrnce. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smícháme s kysaným zelím nebo dáme po vrsvách. Rovnoměrně ho rozložíme na dno hrnce. Posypeme kořením a poklademe oloupanými bramborami, zbylou slaninou a uzeninami. Uzeniny můžete do zelí trochu zahrabat. Párky vkládáme asi 15 minut před koncem vaření. Zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Vaříme celkem hodinu. Je třeba dát pozor aby zelí bylo stále podlité !!! Dále podléváme vínem nebo vodou. Potom sundáme pokličku a vydusíme přebytečnou tekutinu ale pozor nepřipálit!! Při kvalitním kysaném zelí není tří třeba solit ani sladit. Pokud se vám přeci jen zdá, že je to nutné, tak opatrně. Podávame na předehřátých talířích kam úhledně rozdělíme zelí, brambory a uzeniny.

Poznámka k receptu na Alsaský šugrut:
tak ty brambory jsou po uvaření trochu tvrdší i když jsem to vařil 1 hod.30 min.a vína tam bylo dost.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Alsaský šugrut, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hana Lounova (Hana Lounová)
  • Datum vložení: 09.06.2008
  • Počet porcí: 20 srdíček - vaflovač Eta
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 1 kg kysaného zelí 2 větší cibule 0,5 - 1,5 kg brambory dle potřeby 300g Anglické slaniny klobásy, uzené maso, párky ... dle libosti cca 0,5 litru bílého vína Koření:5 hřebíčků, 5 kuliček koriandru, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 2 lístky bobkového listu, 2 stroužky česneku na plátky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na alsaský šugrut, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Alsaský šugrut - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Alsaský šugrut

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist