|
Recept na Alsaský šugrut
Recept na Alsaský šugrut je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Alsaský šugrut budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kysaného zelí 2 větší cibule 0,5 - 1,5 kg brambory dle potřeby 300g Anglické slaniny klobásy, uzené maso, párky ... dle libosti cca 0,5 litru bílého vína Koření:5 hřebíčků, 5 kuliček koriandru, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 2 lístky bobkového listu, 2 stroužky česneku na plátky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Alsaský šugrut
Recept na Alsaský šugrut: Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci na plotně, kde je teplo rovnoměrněji rozloženo. Z anglické slaniny nakrájíme plátky a pokryjeme dno hrnce. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smícháme s kysaným zelím nebo dáme po vrsvách. Rovnoměrně ho rozložíme na dno hrnce. Posypeme kořením a poklademe oloupanými bramborami, zbylou slaninou a uzeninami. Uzeniny můžete do zelí trochu zahrabat. Párky vkládáme asi 15 minut před koncem vaření. Zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Vaříme celkem hodinu. Je třeba dát pozor aby zelí bylo stále podlité !!! Dále podléváme vínem nebo vodou. Potom sundáme pokličku a vydusíme přebytečnou tekutinu ale pozor nepřipálit!! Při kvalitním kysaném zelí není tří třeba solit ani sladit. Pokud se vám přeci jen zdá, že je to nutné, tak opatrně. Podávame na předehřátých talířích kam úhledně rozdělíme zelí, brambory a uzeniny.
Poznámka k receptu na Alsaský šugrut: tak ty brambory jsou po uvaření trochu tvrdší i když jsem to vařil 1 hod.30 min.a vína tam bylo dost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Alsaský šugrut, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hana Lounova (Hana Lounová)
- Datum vložení: 09.06.2008
- Počet porcí: 20 srdíček - vaflovač Eta
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg kysaného zelí 2 větší cibule 0,5 - 1,5 kg brambory dle potřeby 300g Anglické slaniny klobásy, uzené maso, párky ... dle libosti cca 0,5 litru bílého vína Koření:5 hřebíčků, 5 kuliček koriandru, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 2 lístky bobkového listu, 2 stroužky česneku na plátky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na alsaský šugrut,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Alsaský šugrut - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Alsaský šugrut
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|