Recept na Alsaský cibulový koláč
Recept na Alsaský cibulový koláč je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Alsaský cibulový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 1a1/2 hrnku hladké mouky lžička cukru lžička soli lžička suchého droždí lžíce oleje voda dle potřeby nebo hotové těsto případně tenký korpus Na obložení kelímek kysané smetany nejlépe 18% lžička mouky špetku provensálských bylinek ev. pizza koření, sůl, pepř středně velká cibule asi 50 g na drobno krájené anglické slaniny asi 50 g strouhaného tvrdého sýra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Alsaský cibulový koláč
Recept na Alsaský cibulový koláč: Obvyklým způsobem uděláme těsto na korpus na vyválíme ho na tenkou placku o trochu větší než plech. Dáme těsto na plech a uděláme zesílený okraj. Potřeme kysanou smetanou rozmíchanou se lžičkou mouky a ochucenou sušenými provensálskými bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme cibulí na tenoučké kroužky a slaninou (správně by byla nevařená), posypeme sýrem a asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, až je okraj do světlehněda upečený.
Poznámka k receptu na Alsaský cibulový koláč: Jindra: Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Alsaský cibulový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hana Lounova (Hana Lounová)
- Datum vložení: 16.06.2008
- Počet porcí: 5 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Na těsto: 1a1/2 hrnku hladké mouky lžička cukru lžička soli lžička suchého droždí lžíce oleje voda dle potřeby nebo hotové těsto případně tenký korpus Na obložení kelímek kysané smetany nejlépe 18% lžička mouky špetku provensálských bylinek ev. pizza koření, sůl, pepř středně velká cibule asi 50 g na drobno krájené anglické slaniny asi 50 g strouhaného tvrdého sýra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na alsaský cibulový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Alsaský cibulový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Alsaský cibulový koláč
|
|