RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou, recepty Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou, Aljašská, treska, citronovo-máslovou, omáčkou


Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Aljašská treska (8 kousků) mořská sůl mletý bílý pepř,kmín 1,5 dcl olivového oleje 150 g másla 50 g hladké mouky 1 středně velký citron 1-2 malé šalotky 1,5 dcl bílého vína /Veltlínské víno/ 2,5 dcl 12 % smetany na vaření 3 dcl zeleninového vývaru sůl, mletý bílý pepř 1 ČL francouzské hořčice špetka kurkumy + brambory.

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou:
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme. 3/Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo.

Poznámka k receptu na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou:
Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 12.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: Aljašská treska (8 kousků) mořská sůl mletý bílý pepř,kmín 1,5 dcl olivového oleje 150 g másla 50 g hladké mouky 1 středně velký citron 1-2 malé šalotky 1,5 dcl bílého vína /Veltlínské víno/ 2,5 dcl 12 % smetany na vaření 3 dcl zeleninového vývaru sůl, mletý bílý pepř 1 ČL francouzské hořčice špetka kurkumy + brambory
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist