|
Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Aljašská treska (8 kousků) mořská sůl mletý bílý pepř,kmín 1,5 dcl olivového oleje 150 g másla 50 g hladké mouky 1 středně velký citron 1-2 malé šalotky 1,5 dcl bílého vína /Veltlínské víno/ 2,5 dcl 12 % smetany na vaření 3 dcl zeleninového vývaru sůl, mletý bílý pepř 1 ČL francouzské hořčice špetka kurkumy + brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Recept na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou: 1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme. 3/Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo.
Poznámka k receptu na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou: Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 12.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Aljašská treska (8 kousků) mořská sůl mletý bílý pepř,kmín 1,5 dcl olivového oleje 150 g másla 50 g hladké mouky 1 středně velký citron 1-2 malé šalotky 1,5 dcl bílého vína /Veltlínské víno/ 2,5 dcl 12 % smetany na vaření 3 dcl zeleninového vývaru sůl, mletý bílý pepř 1 ČL francouzské hořčice špetka kurkumy + brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|