|
Recept na Ajun
Recept na Ajun je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Ajun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie Plnka: 4 artičoky pokrájané najemno, 250 ml malých šampionov pokrájaných na jemno, 6 ks nastrúhanej mrkvy, 3 PL nastrúhaného syra, mleté biele korenie,strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate, 3 PL jemnej strúhanky, 10 guličiek na hrubo drveného celého zeleného korenia, 1 CL sušenej bazalky, 1 žltok Na dekoráciu: 6 vydlabaných artičokov, 6 koliesok kompotovaného ananásu, čierne olivy, strúhaný syr, 6 mrkiev, maslo, voda, soľ Príloha: očistené menšie nové zemiaky pokrájané na 1/8, voda, soľ, maslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ajun
Recept na Ajun: Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme do maslom vymazanej jenskej misy a vložíme k nim artičoky, ktoré sme naplnili zvyškom plnky. Pečieme v trúbe na 170 stupňoch do zmäknutia mäsa. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode a scedíme. Na panvici s maslom opečieme mrkvu, až skaramelizuje a osolíme ju. Zemiaky pečieme na masle do zlatohneda v trúbe na 220 stupňoch. Na kuracie plnené prsia dáme hromadku strúhaného syra a zapečieme v trúbe. Na tanier dáme kuracie prso, z jednej strany dáme kolisko ananásu, na ktorý dáme plnený artičok, ozdobený olivou a z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy. Obložíme zemiakmi pečenými na masle.
Poznámka k receptu na Ajun: Zdroj: Libanonský recept. Hovorí sa, že francúzska a libanonská kuchyňa sú tie najlepšie na svete.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ajun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 20.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie Plnka: 4 artičoky pokrájané najemno, 250 ml malých šampionov pokrájaných na jemno, 6 ks nastrúhanej mrkvy, 3 PL nastrúhaného syra, mleté biele korenie,strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate, 3 PL jemnej strúhanky, 10 guličiek na hrubo drveného celého zeleného korenia, 1 CL sušenej bazalky, 1 žltok Na dekoráciu: 6 vydlabaných artičokov, 6 koliesok kompotovaného ananásu, čierne olivy, strúhaný syr, 6 mrkiev, maslo, voda, soľ Príloha: očistené menšie nové zemiaky pokrájané na 1/8, voda, soľ, maslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ajun,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ajun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ajun
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|