|
Recept na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli
Recept na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 kurecich kousku (pouzila jsem 5 dolnich stehen a 1 prso) na marinadu: 1 lzicka mlete cervene papriky 1 lzicka kari 1 lzice medu 2 lzice teriyaki omacky 1 prolisovany strouzek cesneku trocha nastrouhane kury z citronu (pouze vrchni zluta cast) trocha stavy z citronu 3 lzice olivoveho oleje sul, pepr do pekacku: 1 vetsi prepuleny cesnek 1 cela skorice 1 cely badyan 2 hrebicky 1/2 citronu snitka rozmarynu 5 tenkych platku masla na marmeladu: 1/2 hlavky cerveneho zeli 1 cervena cibule 300 - 400 ml jablecneho dzusu 1 jablko 60 g tmaveho trtinoveho cukru kousek zazvoru 1 lzice rybizove marmelady sul kmin stava z 1/2 citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli
Recept na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli: Ingredience na marinadu smichame. Kureci kousky omyjeme, osusime, ze vsech stran pomazeme marinadou, naskladame do pecici nadody, do ktere jsme narovnali platky masla a nechame 1/2 hodiny pri pokojove teplote ulezet. Pote pridame prepuleny cesnek, skorici, badyan, rozmaryn a citron, do ktereho jsme zapichli hrebicky. Skorici a badyan polozime na maso. Lehce podlijeme trochou vody a pri 120 stupnich peceme prikryte 4 hodiny. Po uplynuti doby odkryjeme, skorici a badyan prendame z masa primo do vypeku, zvysime teplotu na 150 stupnu a jeste 1 hodinu dopekame. Polevame vypekem. Cervenou cibuli nakrajime nadrobno, nechame na oleji zesklovatet, pridame trtinovy cukr a jemne zkaramelizujeme. Pak pridame nakrajene zeli, nastrouhany zazvor, nakrajene jablko, sul, kmin, citronovou stavu a zalijeme jablecnym dzusem. Za obcasneho michani dusime domekka. Dle potreby podlevame jablecnym dzusem. Nakonec vmichame rybizovou marmeladu a rozmixujeme. Podavame s bramborovym knedlikem.
Poznámka k receptu na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli: inspirace na marmeladu, lehce upraveno: http://www.novinky.cz/vanoce/285580-svatecni-menu-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 27.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 6 kurecich kousku (pouzila jsem 5 dolnich stehen a 1 prso) na marinadu: 1 lzicka mlete cervene papriky 1 lzicka kari 1 lzice medu 2 lzice teriyaki omacky 1 prolisovany strouzek cesneku trocha nastrouhane kury z citronu (pouze vrchni zluta cast) trocha stavy z citronu 3 lzice olivoveho oleje sul, pepr do pekacku: 1 vetsi prepuleny cesnek 1 cela skorice 1 cely badyan 2 hrebicky 1/2 citronu snitka rozmarynu 5 tenkych platku masla na marmeladu: 1/2 hlavky cerveneho zeli 1 cervena cibule 300 - 400 ml jablecneho dzusu 1 jablko 60 g tmaveho trtinoveho cukru kousek zazvoru 1 lzice rybizove marmelady sul kmin stava z 1/2 citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|