|
Recept na 3D Hrad s drakem
Recept na 3D Hrad s drakem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě 3D Hrad s drakem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškotový základ: 8 vajec 480 g cukr moučka 200 ml vroucí voda 300 ml olej 500 g hladké mouky 2x prdopeč (kakao asi 4 lříce, jestli chcete mramorový) Krém banánový: banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně) 1,5 kostky másla přibližně 5 rozmixovaných banánů nebo Krém vanilkový lehký: 2 světlé pudinky (vanilka nebo banán) 500 - 600 ml mléka 2 másla 20 - 30 dkg moučkového cukru na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády Mléčný marcipán domácí potah: 20 dkg suš. mléka Lactino polotučné 20 dkg moučk. cukru 3 lžíce medu 2 lžíce oleje 2 lžíce vody 1 - 2 lžička aroma sladká mandle potr. barvy obyčejné (barvy dle potřeby) 2-5 x namočené ruce Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na 3D Hrad s drakem
Recept na 3D Hrad s drakem: Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně. Pečeme na dvou plechách světlý a tmavý zvlášť z poloviny těsta na pečícím papíru. Krém banánový: Je to úplně jednoduché, ale hlavně výborné. Všechny suroviny - puding, máslo, banány - musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil. Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdřříve poměrně řídké konsistence - po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne. Musím říct, že se s ním pracuje mnohem lépe než třeba s čokoládovým. Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar. Krém vanilkový: Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady. Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí. Mléčný marcipán: Suš. mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ost. suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučk. cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl říkdý a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar. Rady: Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější. Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu. Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby ( práškové v sáčcích, gelové, pudrové ) Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.
Poznámka k receptu na 3D Hrad s drakem: Hana: recept s postupem jsem přidala, hezký den
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu 3D Hrad s drakem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bubutop (Stáňa)
- Datum vložení: 27.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Piškotový základ: 8 vajec 480 g cukr moučka 200 ml vroucí voda 300 ml olej 500 g hladké mouky 2x prdopeč (kakao asi 4 lříce, jestli chcete mramorový) Krém banánový: banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně) 1,5 kostky másla přibližně 5 rozmixovaných banánů nebo Krém vanilkový lehký: 2 světlé pudinky (vanilka nebo banán) 500 - 600 ml mléka 2 másla 20 - 30 dkg moučkového cukru na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády Mléčný marcipán domácí potah: 20 dkg suš. mléka Lactino polotučné 20 dkg moučk. cukru 3 lžíce medu 2 lžíce oleje 2 lžíce vody 1 - 2 lžička aroma sladká mandle potr. barvy obyčejné (barvy dle potřeby) 2-5 x namočené ruce Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na 3d hrad s drakem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na 3D Hrad s drakem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď 3D Hrad s drakem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|