|
Recept na Znojemský vepřový závitek
Recept na Znojemský vepřový závitek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Znojemský vepřový závitek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové kýty - 4 větší plátky, sůl, mletý pepř, vše zhruba - 10 g sardelové pasty, 50 g měkkého salámu nebo šunky - plátky, 60 g sterilovaných okurek, 2 vejce, 1 větší cibule, 60 g sádla nebo olej, 50 g hladké mouky, vývar..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Znojemský vepřový závitek
Recept na Znojemský vepřový závitek: Jako první si připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku si osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vklepneme vejce, osolíme, umícháme do sražení a necháme prochladnout. Místo tuku můžeme použít i drobně nakrájenou, rozškvařenou uzenou slaninu. Plátky masa naklepeme do šířky, potřeme sardelovou pastou, opepříme, poklademe plátky salámu nebo šunky a navrstvíme míchaná vajíčka s okurkami. Plátky svineme do závitku a upevníme párátky, na povrchu trochu osolíme. Cibuli si osmahneme na zbylém tuku dorůžova, vložíme závitky, ze všech stran trochu opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme, šťávu zahustíme, necháme dobře zvolna provařit, procedíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili párátka, šťávu ještě mírně necháme zavařit a dochutíme. Místo sardelové pasty se může použít i hořčice, ale maso osolíme, chuť bude trochu jiná, taky pak do hotové šťávy můžeme ještě přidat orestované, drobně krájené sterilované okurky.
Poznámka k receptu na Znojemský vepřový závitek: Recept mám z Teletextu ČT a je upravený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Znojemský vepřový závitek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 09.12.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové kýty - 4 větší plátky, sůl, mletý pepř, vše zhruba - 10 g sardelové pasty, 50 g měkkého salámu nebo šunky - plátky, 60 g sterilovaných okurek, 2 vejce, 1 větší cibule, 60 g sádla nebo olej, 50 g hladké mouky, vývar.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na znojemský vepřový závitek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Znojemský vepřový závitek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Znojemský vepřový závitek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|