|
Recept na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou
Recept na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g umletého libovějšího bůčku, 1 - 2 vejce, čerstvá majoránka, strouhanka, 1 malá kapusta, 1/2 špenátového protlaku, 1 jarní cibulka s natí, 4 - 5 stroužků česneku, 125 ml mléka, strouhanka, 1 KL uzené červené papriky, libeček, petrželka, 6 tenkých koleček trvanlivé kvalitní uzeniny nebo plátky uzeného masa /, 150 g gorgonzoly nebo Nivy, 1 PL dijonské hořčice, olej, sůl, pepř, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou
Recept na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou: Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka / nebo nakrájíme na nudličky a dáme nad páru na dobu cca 3 minuty /. Když kapusta trochu vychladne, smícháme ji s umletý bůčkem. Přidáme povolené špenátové kostky, pokrájenou cibulku, čerstvou majoránku, pepř, vejce, trochu mléka, prolisovaný česnek / medvědí česnek/ a dijonskou hořčici. Vše řádně promícháme, aby se masová směs se špenátem, kořením a kapustou dobře spojila. Pokud je potřeba, přisypeme podle konzistence ještě strouhanku. Gorgonzolu nebo Nivu pokrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm a zabalíme do tenkých plátků trvanlivé uzeniny. Mokrou rukou rozprostřeme těsto na plát a na něj poklademe uzeninové smotky s gorgonzolou / nivou /,libečkem a plocholistou petrželkou. Masový plát s náplní, mokrou rukou zavineme, posypeme na povrchu kmínem a dáme na plech, pokapaný olejem do vyhřáté trouby. Pečeme nejdříve přikryté alobalem cca 20 minut a pak již necháme dopéci bez přikrytí do pěkné zlatavé kůrečky. Podáváme s bramborem.
Poznámka k receptu na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou: Můžeme dát na plech s pečícím papírem - podle každého. Hodí se do plátu dát místo uzeniny, uzené maso, pršut, nebo jiná kvalitní zauzená šunka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 02.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g umletého libovějšího bůčku, 1 - 2 vejce, čerstvá majoránka, strouhanka, 1 malá kapusta, 1/2 špenátového protlaku, 1 jarní cibulka s natí, 4 - 5 stroužků česneku, 125 ml mléka, strouhanka, 1 KL uzené červené papriky, libeček, petrželka, 6 tenkých koleček trvanlivé kvalitní uzeniny nebo plátky uzeného masa /, 150 g gorgonzoly nebo Nivy, 1 PL dijonské hořčice, olej, sůl, pepř, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|