|
Recept na Žebírko v bešamelu
Recept na Žebírko v bešamelu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Žebírko v bešamelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150-200g plátky žebírka s kostí, cibule, česnek, sůl, koření divočina, olej, domácí uzená slanina, anglická slanina, máslo, parmazán, hladká mouka, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žebírko v bešamelu
Recept na Žebírko v bešamelu: Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu. Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů. Nyní uvaříme bešamel. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Poznámka k receptu na Žebírko v bešamelu: z těch fotek to neuvěřitelně láká
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žebírko v bešamelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 17.05.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 150-200g plátky žebírka s kostí, cibule, česnek, sůl, koření divočina, olej, domácí uzená slanina, anglická slanina, máslo, parmazán, hladká mouka, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žebírko v bešamelu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žebírko v bešamelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žebírko v bešamelu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|