|
Recept na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Recept na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg hovězího pupku (vyšší plát) 5 italských syrových klobásek Salsiccia 5 ks uvařených vajec na tvrdo, 20 dkg uzené špeku, 1 velká cibule, olivový olej, sůl, 8 snítek tymiánu, 3 stroužky česneku, hovězí vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Recept na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem: Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů, Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran. Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku. Do malé misky si nesekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce. Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku. Do pánve si dále rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce. Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme, a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu. Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.
Poznámka k receptu na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem: ukládám k vyzkoušení, i když dopředu vím, že to bude dobré Klobásky Salsiccia kupuji v Makru a buď z nich dělám omáčku (sugo) na těstoviny, fazole, nebo jimi obkládám pizzu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 29.06.2012
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,5 kg hovězího pupku (vyšší plát) 5 italských syrových klobásek Salsiccia 5 ks uvařených vajec na tvrdo, 20 dkg uzené špeku, 1 velká cibule, olivový olej, sůl, 8 snítek tymiánu, 3 stroužky česneku, hovězí vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitek z hovězího pupku se salsicciou a vejcem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|