|
Recept na Zapékané špagety se zeleninou a masem
Recept na Zapékané špagety se zeleninou a masem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Zapékané špagety se zeleninou a masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení špaget,sůl 1 větší cibule 150 g obyčejného špeku 1x 400 gramová konzerva libovolného masa-měla jsem od Viva vepřovou 2x 670 gramové sklenice zeleninového leča-měla jsem značku Seliko 200 g nastrouhaného tvrdého sýra-měla jsem Eidam 30% 2 polévkové lžíce oleje 2 polévkové lžíce koření Vegeta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané špagety se zeleninou a masem
Recept na Zapékané špagety se zeleninou a masem: Zapneme si troubu a necháme předehřát. Obě leča přecedíme a nálev použijeme na polévku nebo dáme do krabičky zamrazit na pozdější využití. Špagety si uvaříme podle návodu na obalu a necháme v cedníku okapat. Špek nakrájíme na drobné kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dozlatava osmažíme. Přidáme masovou konzervu i se sádlem a šťávou, co je uvnitř a mícháme asi 5 minut, než se maso rozpustí. Okapané špagety vložíme do většího pekáčku-já na tuto dávku používám rozměry-d 35 cm, š 20 cm a v 6 cm, přidáme 2 PL oleje a Vegety a rukama hezky promícháme a rozprostřeme po celém pekáčku. Poklademe vrstvou scezeného leča, na lečo stejnoměrně rozetřeme rozpuštěnou masovou konzervu a vše zasypeme na jemném struhadle nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon- já mám plynovou, pečeme 20 minut. Můžete dělat i z poloviční dávky špaget, masovou konzervu dejte celou, ale lečo jen jedno.
Poznámka k receptu na Zapékané špagety se zeleninou a masem: Tyto príma zapékané špagety mě naučila moje bývalá tchýně, se kterou jsme si nepadly do oka, ale její recept se ujal a používám ho dodnes:-) Když je sezona rajčat a paprik, dávám na tuku na 2 větších nadrobno pokrájených cibulích podusit 10 minut pod pokličkou na větší proužky nakrájených 5 větších paprik, pak přidám 4 nakrájená rajčata, ještě 5 minut povařím a dávám na špagety místo leča. Další postup je už stejný. Podobně zapékané špagety tady má Jarmilka a její rcp Vám přidávám do podobných. *
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané špagety se zeleninou a masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 04.08.2011
- Počet porcí: 6 velkých porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 balení špaget,sůl 1 větší cibule 150 g obyčejného špeku 1x 400 gramová konzerva libovolného masa-měla jsem od Viva vepřovou 2x 670 gramové sklenice zeleninového leča-měla jsem značku Seliko 200 g nastrouhaného tvrdého sýra-měla jsem Eidam 30% 2 polévkové lžíce oleje 2 polévkové lžíce koření Vegeta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané špagety se zeleninou a masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané špagety se zeleninou a masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané špagety se zeleninou a masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|