Recept na Zapečený lilek s hermelínem
Recept na Zapečený lilek s hermelínem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečený lilek s hermelínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velký lilek nebo 2 menší 4 hermelíny (pro každou osobu 1 ks) 100 g parmské šunky, anglické slaniny, uzeného boku apod. 3 stroužky česneku 200 ml smetany na vaření olej sůl pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečený lilek s hermelínem
Recept na Zapečený lilek s hermelínem: Lilek nakrájíme asni na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté opečeme na oleji z obou stran do polovičního změknutí. Do zapékací misky vrstvíme vždy: plátek lilku, plátečky česneku, 1-2 plátky šunky a polovinu hermelínu řeznou stranou dolů. Končíme lilkem se slaninou. Dno zalijeme smetanou, přidáme proužky zbylé slaniny, pažitku a zbylý česnek nasekaný nadrobno. Zapékáme asi půl hodiny při 200°C.
Poznámka k receptu na Zapečený lilek s hermelínem: Bylo to dobré. Místo slaniny jsem dala poličan.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený lilek s hermelínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 16.07.2009
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 velký lilek nebo 2 menší 4 hermelíny (pro každou osobu 1 ks) 100 g parmské šunky, anglické slaniny, uzeného boku apod. 3 stroužky česneku 200 ml smetany na vaření olej sůl pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený lilek s hermelínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený lilek s hermelínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený lilek s hermelínem
|
|