|
Recept na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou
Recept na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3-4 plátky krkovičky 500 g bílé nebo vinné klobásy 1 PL hořčice z celých zrn rozmarýn 1 PL sušených rajčátek v oleji 150 g nastrouhané slaniny /šunky/ 3-4 kolečka uzeného sýra čerstvý barevný pepř olej na plech 1 velká cibule, pokrájená na měsíčky čerstvě usušená bazalka 1-2 PL oleje na plech 1 vejce na potření bílé klobásky alobal + špejle.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou
Recept na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou: Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme. V misce si zatím dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek, olej i sůl. Touto společnou směsí potřeme plátky krkovičky a opepříme čerstvě umletým barevným pepřem a posypeme rozmarýnem. Nakonec nastrouháme na takto upravené plátky krkovičky ještě slaninu nebo šunku. Pak si vezmeme bílou klobásku a obtočíme ji okolo jednotlivých plátků masa, jako šálku, která pak vytvoří hezký bílý lem okolo krkovičky. Vše nakonec posypeme bazalkou a klobásku potřeme ušlehaným vejcem. Takto připravené plátky krkovičky se šálem z bílé klobásy vložíme na plech, posypeme půlměsíčky cibule po celé ploše plechu a asi 20 minut pečeme na 200 stupnů pod alobalem. Po odstranění alobalu, dál teplotu snížíme asi na 180 stupňů a za občasného podlévání vodou a polévání výpekem, pečeme dalších asi 35 minut (podle velikosti a kvality masa) do propečení obou druhů masa. Těsně před dopečením vložíme na každý plátek masa s klobáskou jedno kolečko uzeného sýra a necháme pak rozpéci a pak vyndaváme a podáváme.
Poznámka k receptu na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou: Podáváme s bramborovou kaší s česnekem, zakáplou olivovým olejem. Zdobíme rozmarýnem a malými rajčátky. Hořčici i rajčátka z obrázku jsou zakoupená v v Albertu. Sýr můžeme použít jakýkoliv, i nivu nebo mozzarellu apod. Použila jsem špejli na každý plátek, to ano.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 07.12.2011
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 3-4 plátky krkovičky 500 g bílé nebo vinné klobásy 1 PL hořčice z celých zrn rozmarýn 1 PL sušených rajčátek v oleji 150 g nastrouhané slaniny /šunky/ 3-4 kolečka uzeného sýra čerstvý barevný pepř olej na plech 1 velká cibule, pokrájená na měsíčky čerstvě usušená bazalka 1-2 PL oleje na plech 1 vejce na potření bílé klobásky alobal + špejle
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|