|
Recept na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Recept na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g žampionů/9 větších kusů 350 g hřibové směsi předem podušené na lžíci oleje 150 g pórku 50 g chalupářského,nebo jiného druhu špeku 50 ml horké vody 2 lžíce worcesterové omáčky 1 vejce 1 lžíce nasekané petrželky 1 lžička oleje tenký plátek másla sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Recept na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku: Na lžíci oleje podusíme na větší kousky nakrájené hřiby a necháme vystydnout. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme špek a na silnější kolečka pórek. Ve větší pánvi na lžičce oleje necháme zrůžovět kostičky špeku, přidáme kolečka pórku, zakápneme omáčkou a podlijeme 50ml horké vody. Uvedeme k varu, necháme 1minutu převařit a stáhneme z ohně. Vychlazené, podušené hříbky promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do každého sloupnutého žampionového kloboučku, ze kterého jsme odstranili nožku a vydlabali vnitřek dáme jednu vrchovatou lžíci hříbkové směsi. Naplněné žampiony narovnáme do pánve na přichystaný pórkový základ a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 20minut. 5minut před dokončením přidáme pro zjemnění plátek másla. Vhodná příloha je bramborová kaše. Uvařené, se smetanou ušťouchané brambory dáme doprostřed talíře a lžící ji malinko roztáhneme k okrajům. Doprostřed kaše dáme pórkový sosík, na něj položíme naplněný žampion a můžeme hodovat.
Poznámka k receptu na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku: Nožky a vydlabané vnitřky nevyhazujeme. Můžeme je použít do různých krémových polévek. Určitě by se daly podusit společně s nakrájenými hříbky pro pozdější naplnění kloboučků, ale to by se doba přípravy o něco protáhla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.12.2013
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 350 g žampionů/9 větších kusů 350 g hřibové směsi předem podušené na lžíci oleje 150 g pórku 50 g chalupářského,nebo jiného druhu špeku 50 ml horké vody 2 lžíce worcesterové omáčky 1 vejce 1 lžíce nasekané petrželky 1 lžička oleje tenký plátek másla sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|