|
Recept na Zámecký paprikový guláš
Recept na Zámecký paprikový guláš je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Zámecký paprikový guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hovězí kližky, 2 cibule, 100 g špeku (slaniny), 4 PL olivového oleje extra virgin, 4 stroužky česneku, 2 PL paprikové pasty, 1 ČL sladké papriky, 1/2 ČL pálivé papriky, čili a pepř(dle chuti), 1 l vývaru nebo voda+kostka (já měla vývar z vepř. kolene), jíška bylinky nebo jarní cibulka na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zámecký paprikový guláš
Recept na Zámecký paprikový guláš: Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se musí zatáhnout ze všech stran). Když je maso opečené přidáme nadrobno nakrájený česnek a sladkou+pálivou papriku. Promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme ostatní koření, paprikovou pastu a event. sůl (není nutná, když dáte více česneku a čili). Dusíme na mírném ohni do měkka cca 1 hod. - dle kvality masa. Když je maso měkké zahustíme omáčkou trochou jíšky (já používám instantní) a provaříme ještě 10-15 min. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami. Na talíři mužeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo jarní cibulkou. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Zámecký paprikový guláš: V tomto guláši opravdu není použita sůl. Manžel má problémy s krevním tlakem, tak "solím" česnekem. Zkuste to a uvidíte, že to jde. Jako přílohu jsem použila u mně velmi oblíbené http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou..., kterými si nenadělám v kuchyni.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zámecký paprikový guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 01.11.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g hovězí kližky, 2 cibule, 100 g špeku (slaniny), 4 PL olivového oleje extra virgin, 4 stroužky česneku, 2 PL paprikové pasty, 1 ČL sladké papriky, 1/2 ČL pálivé papriky, čili a pepř(dle chuti), 1 l vývaru nebo voda+kostka (já měla vývar z vepř. kolene), jíška bylinky nebo jarní cibulka na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zámecký paprikový guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zámecký paprikový guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zámecký paprikový guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|